Otkuda potiče sva Njegova moć?

4
1172

vucicNeverovatna je predvidivost dešavanja u Srbiji, toliko da je postalo sumnjivo.

Čak nije neophodno biti prorok da bi se predvideo tok dešavanja u bližoj budućnosti. Samo korak deli gospodara Vučića da postane apsolutni gospodar Srbije na neograničeno vreme. Taj korak je promena Ustava, državnog uređenja i uvođenje naslednog prava na krunu koju će naravno nositi Njegovo Visočanstvo Kralj Srbije Aleksandar.

Ime je kraljevsko, verujem da je moguće pronaći krvnu vezu sa Karađorđevićima preko rodica, tetaka ili strina.

Diskutabilno je samo da li će se Njegova ambicija završiti samo na tome ili stremi i korak dalje, poput Đukanovića – da samoga sebe postavi na čelo Srbske pravoslavne crkve. Možda je odlučio da i crkvu prevede u protestantizam, po uzoru na Engleze, a sebe proglasi novim Henrijem Osmim. Do toga mu nedostaje vrlo malo, sitnica – da umlati domaćinski još par žena, onako kako samo on ume.

Otkuda potiče sva Njegova moć? Često postavljam sebi to pitanje znajući da je do skora bio čovek od krvi i mesa kao i svi mi ostali. Kako se odjednom tako visoko uzdigao, i to sve sam samcijat? To meni ni veberovska etika ne može da pojasni. Jer da je tako i da veberovska etika ima toliku moć, Maks Veber bi onda bio kralj Engleske, umesto što je bio običan političar i sociolog.

Mnogi se pitaju (neki se čak usuđuju i da prokomentarišu) ali svi se u jednom slažu – da mu niko ništa ne može. Zato mu se klanjaju. Ovih dana i više nego Bogu.

gasic-freskaA moram da pomenem Gospoda jer me zabrinjava činjenica da Novi zavet koji ja imam broji 520 stranica a Njegov ekspoze malo manje od toga, a čitaju se i ponavljaju skoro pa identično. Sveštenik na Liturgijama govori u slavu Boga, Vučić na Sednici govori u svoju slavu. U oba slučaja vernici ćute, pažljivo slušaju, upijaju svaku reč, mole se i klanjaju. Na zidovima Crkava nekada behu naslikani likovi svetaca, važnih ktitora, i najboljih iz roda – sada se stanje promenilo a na zidovima su oslikani Vučićevi velikaši kao recimo Gašići i njemu bliska bratija.

Da Vas podsetimo:  Misterija Vulin

Ne znam kako da to shvatim. Niti može neko da mi pojasni, a ako sama budem izvodila zaključke, strah me da nešto ne zaključim pogrešno. Mogla bih da se nekim slučajem dublje naklonim Svetoj Petki nego liku ministra Gašića, pa kud ću onda tako grešna, u Raj ili u Pakao. Može li da mi se pomogne po tom pitanju?

A i inače nisam sposobna da shvatim ni zašto na Hramu Svetoga Save na Vračaru ON nije oslikao sebe kao vrhovnog gospodara a to je dozvolio običnom ministru – osim ako ne planira da od Srbije napravi regione oko Beogradskog pašaluka i da svaki region ima svoga ministra sveca a On će da preimenuje Hram Svetoga Save u Hram Svetoga Vučića i onda će da umesto spomenika Neznanom junaku podigne sebi za života Mauzolej po ugledu na Kuću cveća Josipa Broza.

Pitanja je dosta, odgovori se naziru kao obrisi u magli.

U mom Valjevu potopljen je manastir iz doba onih Nemanjića kojima je pripadala Lazareva žena Milica. Kažu da je nedostatak vode razlog za potapanje manastira. Meni poslednjih meseci noge stalno mokre, Sunca sam postala željna – pre ću da poverujem da Gospodar Vučić želi da nas Valjevce kolektivno krsti o jednom trošku ali je skroman kao i obično i neće da se hvali već će to da bude iznenađenje.

Osim… Osim ako ne dođe strani investitor, recimo iz Austrije pa kupi i branu i vodu i manastir u vodi i sve to nam posle naplati sa kamatom.

Baš sam grozna što mi ovakve hulne misli nadolaze u pamet. Odmah ću da otrčim da uključim televizor, da se pomolim Njemu i da se pokajnički ispovedim.

Da Vas podsetimo:  Autobus opozicija

Slađana

FBReporter

4 KOMENTARA

  1. Ne znate vi njega, HERCEGOVAC JE TO, OD GLAVE DO PETE! Da mu date krokodila na poklon za godinu dana bi postao guster. Daj Boze da u njegovim rukama Srbija ne postane poput gustera.

  2. Gospodo, kad god čitate tekst kao ovaj setite se Vučićevih početaka, setite se snishodjivosti istog kad priča sa Bajdenom, setite se poniženja koja je prikazao na kanabetu kod Bila Klintona, setite se svih pogrdnih reči koje je jedna moralna i bezvredna spodoba poput Vučića, uputila srpskom narodu. Kad vidite fresku sa facom Gašića setite se da nam SPC vodi nadripop sa fluktirajućom cenom . I onda odite u kupatilo, zamislite da ste ih sve strpali u wc šolju i povucite vodu. Toliko o klanjanju svecima iz SNS. Pretpostavljam da je namera izvesne Slađane bila da prozove Vučića i njegove razbojnike, ali je postignut suprotan efekat veličanja vonjavih. Ljude i stvari treba nazivati pravim imenom i tako se prema njima i odnositi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime