Otpiši mu kako znaš Vladiko i čuvaj mu obraz ka’ on tebi! (Njegoš)

0
495
Radovan Marjanović / Foto: printscreen (kolubarske.rs)

Baš je lepo što pismo pišete u svoje ime, jer nije dostojno ni predsednika države ni predsednika ozbiljne stranke. Pa ni onog kome ga šaljete ne obavezuje na uvažavanje visokih funkcija, sami ste ih suspendovali.

A neozbiljnost sadržine, opravdava i čak zahteva da Vas ne oslovljavamo sa „poštovani“, i „gospodine!“. Samo par primera: Vi penzionerima govorite, o „penzijama koje su svetinja i ostaće netaknute“? I imate obraza da deo kamate na pare koje ste im uzeli ne pitavši ih i njima raspolažete kako Vam se ćefne, zovete „rezultatom marljivog i uspešnog rada naše države“!? Ne znači li ovakvo zahvaljivanje u ime Stranke što smo se „odrekli“ dela penzija, da je Stranka tim delom raspolagala? Da nije i ova „prepiska“, finansirana od tog novca? Kod tolike brige za starije, sa merama koje neki zovu svojevrsnim rasizmom, što dozvoliste da domovi za stara lica postanu domovi za umiranje?

Ako ste stigli da čitate Vebera, čitali ste i Frojda. I opet zaboravili pročitano, kao što zaboravljate Veberovo upozorenje da političar svaki dan mora da savlađuje sujetu! Vaše potpisivanje pisma imenom a ne ni sa Predsednik Republike ni Predsednik SNS, primer je „omaške“. Gadna stvar, pokazuje kakvim neko jeste, a ne kakvim se prikazuje! Vi ne želite biti samo predsednici, i Republika i SNS imale su i imaće predsednike. A Vi žarko želite biti jedan jedini, i Republika i stranka – to sam ja! Zaboravljajući da je davno bio i ostao jedan jedini, Kralj Sunce! A i Ana i Suzana, za Vas kažu samo „Šef!“.

Trebalo bi da Vam je stalo do mesta u istoriji, takvoj veličini mali su „rejting“ i decenije na funkcijama. Mala je i Srbija, za toliko „Ja!“. Istoriju neće pisati ovi Vaši, i porediće Vas sa drugima koji su bili što i Vi, ali mnogo drukčije. Šta ste zaista postigli istorijsko, osim što ste izdali oba „politička oca“, plativši im kasnije iz „državnog džepa“? Čime ste pobedili na predsedničkim izborima, ako ne ranijim porazom „žutih“ i pobedom Tomislava Nikolića? Hoće li uspeh biti formalni gubitak Kosova, ili „zaleđeni konflikt“ naslednicima? Ulazak u EU u maglovitoj perspektivi, jer država kakvu izgrađujete ući će na Kukovdan… „Investicije“ uz neviđene subvencije, i davno prevaziđene uslove rada? A nećete moći da se branite, i prebacujete krivicu na „žute“.

Da Vas podsetimo:  Napredna metodologija REM i dr(užina)

Veoma verovatno, lepšu će sliku imati i Tomislav Nikolić! Nije mnogo ostvario, ali nije ni toliko obećavao. Imao samo jedan mandat, odrekao se predsedavanja strankom pokušavajući da bude predsednik svih građana Srbije, ponašao se kao ostali šefovi država. A ne kao petao koji umišlja da je Sunce izgrejalo da sluša njega kako kukuriče, odnosno kako se hvali, obećava i žali. I svađa sa novinarima, a ne sa sebi ravnima! Nema potrebe da ikoga uveravate, da u tome „nećete stati“.

Naravno da ovo nećete čitati, i ništa se ne bi promenilo i kad bi čitali. Vama nije ni napisano, nego Vašima. Da se podsete kako ničija nije gorela do zore, da je sve više onih koji ne misle da ste Vi „temelj i snaga našeg društva i naroda“, a ne „stariji građani naše Srbije“. Ili da brod propušta sve više vode, tako da im uvek pred očima treba da budu pojasevi za spasavanje, kao primer ljubavi prema sebi…

Radovan Marjanović
Izvor: kolubarske.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime