Otvoren konkurs za Rok kamp za devojčice

0
347
Foto: printscreen

Rok kamp za devojčice biće održan od 17. do 27. avgusta u tri mesta u Srbiji, a konkurs za ovogodišnje učesnice otvoren je do 12. jula, dok će rezultati biti objavljeni 20. jula.

Kako je bezbednost devojčica na prvom mestu, ističu organizatori, format ovogodišnjeg kampa je promenjen i podrazumevaće niz dnevnih radionica u tri grada iz kojih bude najviše prijavljenih.

Na ovaj način, izbegavanjem zajedničkog noćenja i radom u manjim grupama biće obezbeđeno fizičko distanciranje učesnica i mentorki i mali broj osoba u zatvorenim prostorijama.

U prva dva mesta kamp će se održati od 17. do 21. avgusta, dok će treći grad organizatorski i mentorski tim posetiti u periodu od 23. do 27. avgusta.

Novina koja će biti uvedena ove godine jeste da na konkurs za učešće mogu da se prijave i polaznice sa svih prethodnih kampova, iako će tokom odabira učesnica devojčice koje do sada nisu učestvovale u kampu imati prednost.

Rok kamp je neprofitni program namenjen devojčicama uzrasta od 11 do 14 godina iz svih delova Srbije koje se interesuju za rok muziku.

Tokom pet dana kampa, učesnice će učiti osnove ili usavršavati sviranje električne gitare, bass gitare, bubnjeva ili klavijatura.

Biće formirani bendovi sa po četiri članice, a poslednjeg dana kampa će umesto zajedničkog nastupa biti snimljena po jedna pesma svakog benda, te će aktivnosti devojčica na kampu rezultirati finalnim video snimkom koji će biti predstavljen javnosti.

Pored radionica instrumenata i zajedničkih probi, u program su uključene i radionice pevanja, pisanja tekstova, komponovanja, kao i upoznavanja sa muzičkom i tehničkom opremom.

Na kampu će gostovati i druge muzičarke i muzičari od kojih će učesnice moći da saznaju kako su izgledali njihovi muzički počeci, ali i da dobiju korisne savete o daljem napredovanju i radu.

Da Vas podsetimo:  Nagrada za životno delo "Pavle Vuisić" Voji Brajoviću

Za učešće na kampu muzičko obrazovanje devojčica nije presudno, kao ni posedovanje sopstvenog instrumenta (ako devojčica ima svoj instrument slobodno može da ga ponese i na njemu svira tokom kampa).

Potrebno je samo da devojčica bude muzikalna i ima osećaj za ritam.

U toku je i kampanja za doniranje instrumenata i muzičke opreme Rok kampu, a sve informacije o prijavljivanju na ovogodišnji kamp zainteresovani mogu pronaći na sajtu i Fejsbuk stranici.

Iza Rok kampa za devojčice stoji Organizacija za promociju aktivizma OPA u okviru programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, koji se realizuje od 2010. godine u saradnji sa velikim brojem organizacija, kolektiva, umetnica i umetnika.

Izvor: Kuća dobrih vesti/FB

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime