Otvoren video konkurs leskovačke Biblioteke „Upoznaj moj zavičaj“

0
308
Foto: pixabay

Da deca i mladi kroz video zapis prikažu na koji način vide svoje mesto stanovanja – selo, grad, varošicu, ali i da prikažu znamenistosti svog kraja poput crkvi, manastira, biblioteka, muzeja i spomenika i na taj način preuzmu ulogu vodiča, ideja je konkursa „Upoznaj moj zavičaj“ koji je raspisala Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ iz Leskovca. Video materijal može se slati do 24. avgusta.

Ideja konkursa je, kako kažu u Biblioteci, da se promoviše kulturno nasleđe Srbije, ali i drugih zemalja sveta, i u to uključe mladi.

Pravo učešća imaju deca i mladi od 6 do 18 godina, kažu u Biblioteci, a video zapis mora biti originalan rad autora.

Učesnici mogu biti sa teritorije Republike Srbije, kao i iz drugih država. Dužina video zapisa treba da bude od 2 do 10 minuta, a jedan autor može se prijaviti samo sa jednim radom – kažu u Biblioteci.

Radovi se šalju na mejl adresu konkursi.nble@gmail.com, a odluka o najboljem radu doneće se na osnovu ukupnog broja pregleda i reakcija na Jutjub kanalu i društvenim mrežama Biblioteke. Najbolji radovi biće objavljeni i promovisani na društvenim mrežama.

Više informacija o konkursu možete dobiti na mejl konkursi.nble@gmail.com ili na brojeve telefona 016/3150080 i 065/3150080.

Primer kako treba da izgleda video materijal možete pogledati ovde.

B. S.
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime