Ovaj dečak umesto bicikla želeo je kozu

0
355

Mene vala ne zanimaju ni bicikla, ni ništa. Ja volim koze jer od njih imam mleka svakog jutra, od bicikla nemam nikakve koristi, bile su reči 16-godišnjeg Jasmina Hačkčića iz Stupara kraj Kladnja pre godinu dana.

Mnogi dobri ljudi javili su se i pomogli Jasminu da ostvari svoju želju, a novinari su posetili ovog mladića, kako bi smo se uverili kako živi danas.

– Sve je bilo dobro, a onda je neko na Fejsbuku objavio da nas je posetio Vedad Ibišević i donirao 40.000 KM i sve je stalo. Naravno da to nije istina. Nije mi jasno kome odgovara da širi takve neistine i dezinformacije. Ali eto…- govori Jasmin, te pokazuje šta je uradio sa donacijama koje su do tada stigle.

– Napravio sam štalu, kupio kravu… Imam i 10-ak ovaca, nešto koza. Dosta koza mi je pokrepalo, nije mi jasno zašto. Kao da ih je neko otrovao… To mi je najviše žao. Volim životinje, svaki dan sam sa njima – kaže Jasmin kojeg je ekipa Fokusa szatekla kako čuva kravu.

Jasmin kaže da mu je želja da skupi 4.000 KM koje su mu potrebne kako bi njegov brat, koji ima problema sa očima i slabo vidi, otišao na operaciju u Beograd.

– Pokušavam skupiti sredstva i za mrežu da ogradim deo zemljišta koje sam očistio, pa da mogu pustiti ovce i koze da pasu – poručuje Jasmin, koji napominje da je najsretniji kada se nalazi u društvu životinja.

Želja mu je i da vremenom pokušaju napraviti svoju kuću, budući da će se uskoro morati iseliti iz privremenog smeštaja za izbeglice u kojem se trenutno njegova porodica nalazi.

Ukoliko želite kontaktirati porodicu Hačkčić, to možete učiniti na broj telefona (062) 149-630.

Ovaj video tera suze na oči:

Pogledajte dečakovu radost kada je dobio kozu:

Marija Gojković

www.juznibanat.rs / Srbija Danas

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime