Ovčar Banjo, vlastima si teška

0
697
Foto: printscreen

Narodna poslovica kaže da umiljato jagnje dve majke sisa, ali na primeru Ovčar banje izgleda da baš i nije tako. Ili se samo Ovčar Banji „posrećilo“ da umesto dve majke ima dve maćehe. Naime, teritorija Ovčar Banje podeljena je na dva dela pa je deo na desnoj obali Zapadne Morave u opštinu Lučani, a sa leve strane reke pripada Gradu Čačku.

Granica je reka Morava, pa kad hoćete da pređete tu granicu i sa čačanske strane odete ka auto-kampu koji je na lučanskoj strani, prelazite preko betoniranog prelaza kroz vodotok reke. Problem je samo kada reka nadođe usled obilnijih padavina ili kada se otopi sneg, pa voda prekrije prelaz.

Ali, kako vidimo na fotografijama koje su nam poslali meštani Ovčar Banje, problem je i kada se voda povuče.

– Prelaz ka auto kampu. Voda se povukla prekjuče, ali se još niko nije pojavio da čisti. Granica Čačak i Lučani, i jedni i drugi se prave „mutavi“ – naveli su meštani u svom mejlu.

Neko bi možda pomislio da je koordinacija između lokalnih vlasti u Lučanima i Čačku bolja jer je ista SNS vlast u pitanju. Naročito kada su pokazali i javno demonstrirali međusobnu saradnju i ispomoć u preme pred lokalne izbore, pa je Čačak priskočio u pomoć pred lokalne izbore u Dragačevu angažovanjem mehanizacije komunalnih preduzeća po dragačevskim selima.

Foto: printscreen

A nedavno, pre samo nekoliko dana, eto i lučanske komunalne mehanizacije u čačanskim selima da vrati uslugu.

Samo oko Ovčar Banje nema dogovora i zajedničke akcije makar da svako očisti prelaz preko Morave sa svoje strane, pa da se sretnu na polovini prelaza.

Biće da sa svojim malim brojem birača, Ovčar Banja i nije interesantna čačanskim naprednjacima da pale bager za 10 minuta posla. Na lučanskoj strani je još manji broj upisanih birača sa teritorije Ovčar Banje, a i Dragačevci su svoje lokalne izbore obavili još 2018. godine, pa ni tog motiva nema.

Da Vas podsetimo:  Radnici Krušika očekuju da im država obezbedi posao

Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime