Pa neće valjda general na čelo 13 putnika i sedmoro hodočasnika u terorizam!

0
667

bratislav-dikic-480x340Baš nas neko zamajava sa generalom Dikićem! I srpski i crnogorski mediji puni su priča o generalu i onima koji su s njim uhapšeni u Crnoj Gori, pa neki pušteni, drugi zadržani itd.

I sve se to, to hapšenje dogodilo na dan izbora u toj državi. Da bi odmah posle hapšenja potekle reke baš tih kojekakvih oprečnih priča o tom događaju.

Jedne su priče o tome kako su oni otišli zbog diverzije (ili diverzija), druge su o tome kako im je namera bila da čak uhapse neke od najviših crnogorskih rukovodilaca, pa i Milo se pominje, treće su o tome kako je njih poslala srpska strana, četvrte su o tome kako je njih organizovala i pozvala crnogorska vlast (negde se pominje i 100.000 evra) da dođu i da urade neki rusvaj, a odbrana, evo, tvrdi da je i on krenuo u Ostrog (kao i sedmoro hodočasnika) radi lečenja i sve tako redom i tome slično.

I odmah da kažem: sve te priče čista su zamajavanja radnog i neradnog (čitaj: nezaposlenog) naroda dveju susednih i nekad bratskih država. I dalje, takođe odmah da kažem: ni deca u takve bajkice više ne veruju. Jer nije general Žandarmerije države Srbije, i to još i bivši komandant te Žandarmerije, bez obzira da li jeste ili nije u penziji (a general Božidar Dikić jeste), bilo ko. Nije penzionisani general isto što i penzionisani pripadnik Žandarmerije s nižim ili najnižim činom pa da može da se tek tako švrćka kud hoće i kako hoće. Pa ni taj ne može, odnosno ne bi smeo, ne bi trebalo, postoje valjda neka pravila, a kamoli general da to čini. Bez obzira, velim, bio penzionisan ili ne. Jer general je general. Odnosno admiral…

Dakle, šta god jeste da jeste, a nešto jeste, u nekoj priči, možda onoj koju ovaj radni i nezaposleni narod nije čuo, ima istine. U njoj mora biti istine. Druge nema. I nju bi trebalo, ukoliko nije kakva žandarmerijska ili državna strogo pov. tajna, saopštiti narodu.

Da Vas podsetimo:  Vučića na vlasti drže ucenjeni u javnom sektoru i manipulacija statistikom

Jer i penzionisani žandarmerijski general ima pravo da putuje. Kud hoće i kad hoće. Ali, kud baš u Crnu Goru na dan izbora u Crnoj Gori?! Iako ima i pravo i može i na taj dan. On je slobodan građanin. On sa izborima u Crnoj Gori nema ništa: ne bira on, ne biraju njega. Ali… velim: ali…

I onda priča o tome kako su ga namamili i odveli u neko skladište naoružanja. Pa još i 100.000 evra! Naravno, svotica nije mala, ali čin generala trebalo bi da je iznad svih mogućih i nemogućih svotica. Pa nije li se srpski narod naživeo svakakvih izdajnika iz svojih redova: političara – monarhista, komunista, kapitalista, anarhista, socijalista, demokrata, liberala, dosovaca, radikala, poslanika, ambasadora… vojnika – generala, admirala, pukovnika, kapetana bojnih brodova, majora… policajaca… kao i kojekavih cilnih špijuna, obaveštajaca i za dve i više stranih službi. I to često i za sitnije novce od tih 100.000 evra. Ali, ima ih koji su to radili i za krupne… Naživeo se srpski narod izdaja i izdajnika i – preživeo.

Pa ako se sve ovo desilo i u režiji crnogorskog premijera Đukanovića, a neki neslužbeno pričaju i pišu da jeste, mnogo je. Iako bi i on trebalo da zna, a siguran sam da zna, da nijedna država, nijedna obaveštajna ili kontraobaveštajna služba na svetu ne šalje generala u takve akcije. Valjda generali planiraju, a neki drugi su „izvođači“ i „podizvođači“ radova. Pa neće general da krene u terorističku ili kakvu već akciju u drugoj državi na čelu grupe od njih dvadesetoro, od kojih su sedmoro hodočasnici koji su bili na putu za manastir Ostrog. U koji je, čuli smo, krenuo i general Dikić.

Premda će javnost i dalje, dok joj se ne saopšti prava istina, čitati, slušati i gledati sve ovo što joj se servira. I tako će zaista biti zamajavana. A do kada?

Da Vas podsetimo:  Od sutra registar svih koji primaju novac iz dijaspore

I šta rade obaveštajne službe u Srbiji kad im se jedan tako značajan general „izmigoljio“ i otišao preko granice. U Crnu Goru. Na dan izbora. A poznato je da se u toj susednoj državi hapse srpski generali i izručuju…

Ali priče kao priče. Nikad im kraja. I nikako da odvedu do istine.

A nju, po svemu sudeći, bar u ovom trenutku, jedino znaju penzionisani srpski general i još uvijek aktuelni crnogorski premijer. A možda i još neko. Samo što je sigurno da se taj „još neko“ nikad neće javiti. Kao ni „student koji nije zapalio žito“.

I što rekao srpski narod, a Vuk zapisao: Lasno je kamen u Dunav baciti, ali ga je mučno izvaditi.

Intermagazin

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime