“ Pa šta „, novi roman Dejana Simeunovića

0
1151

Roman „PA ŠTA“ prati živote jedne tročlane porodice, oca Ivana, majke Milene i kćerke Marije. Odnosi su dobri sve dok otac, glava kuće, dobro zarađuje, a kada se to promeni i počnu finansijski problemi, i odnosi u porodici, naročito među supružnicima će se poremetiti. Ćerka se odaje svetu prostitucije i rijalitija, dok je majka pogrešno usmerava da je dobra udaja cilj kome treba da stremi. U svemu tome javlja se i prostor za „ocrkovljenje“ ( redovan crkveni život ) i duhovni napredak. Ipak neke greške koje su roditelji napravili u vaspitanju jedinog deteta, kćerke Marije, nikako ne mogu biti ispravljene.

„Suočena sa težinom priče, htedoh da odustanem od čitanja, ali odustadoh od odustajanja. Sada mi je drago zbog neodustajanja jer je roman zaista vredan čitanja“, samo je jedan od komentara na novi roman Dejana Simeunovića.

I zaista je tako, priča jeste teška ali nosi jasnu poruku – da neke greške koje roditelji naprave u vaspitanju nikada ne mogu da se poprave.

Dejan Simeunović je rođen 18.12.1976. godine u Beogradu, završio je srednju Elektrotehničku školu i pri kraju je studija je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Beogradu. Pisao je scenarije, dramske tekstove, zbirke pesama „Prorok“, „Svitac u tami“, „Ustajte braćo“ i knjigu „Budilnik za krštene neznabošće“.

Goca Savković

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime