Pa ti sad vidi…

0
2251
Foto: ozonpress

Ako vas je zadesilo da živite u Srbistanu, zemlji natprirodno inteligentnog i pravdoljubivog naroda, onda ćete se složiti da je na ovim nesretnim prostorima mnogo lakše prehraniti se i preživeti nego ostati normalan. U situaciji kada vam na inteligenciju, bukvalno iz sata u sat, atakuju sa svih strana, očuvanje zdravog razuma predstavlja istinsko herojstvo.

Kako bi to rekla naša saradnica Isidora Đolović – kako biti heroj u ova šugava vremena.

Kada se svako bogovetno jutro budite sa dilemom da li ovu nesretnu zemlju i ovaj nesretni grad vode natprosečno inteligentni i obrazovani ljudi koji se samo ludo zezaju ili su nesretni Srbistanci svoju i sudbinu svoje dece poverili diletantima i analfabetama koji sve ovo što nam rade shvataju krajnje ozbiljno, to onda zaista zahteva izuzetnu mentalnu snagu i živce kao konopce.

Ali, šta da se radi. Bije li nas ko žitkim prutem po ušima da racionalno razmišljanje i logičko rasuđivanje poistovećujemo sa ličnom higijenom? Za to nam nisu krivi ni gospodar Vučić ni njegovi, s koca i konopca skupljeni, naprednjaci. To je jednostavno teret koji smo sami sebi natovarili na glavu.

Zbog toga nemojte da se ljutite na čačkonačelnika Todorovića što će vas za Dan grada umesto sa nekoliko stotina novih radnih mesta počastiti sa novim trotoarom ispred Gradske uprave ili rogobatnom betonskom saksijom na ulazu na parking kod Doma kulture. Šminkanje mrtvaca u našoj kapitalnoj kasabi oduvek je bio omiljeni sport lokalnih vlastodržaca. Nemojte da vas jedi to što se čačkonačelnikova zamenica, pripravnica Milica, razmeće brojem novootvorenih firmi koje je u Čačak i okolinu doneo auto put. Shvatite jednom za svagda da, poput svih prethodnih, i ova vlast od vas očekuje da ne verujete sopstvenim očima i džepovima. Stoga, nemojte da dozvolite da vas iznervira ni srceparajuće priopćenje poslanika Par(m)ezanovića i njegovog ekspertskog tima nazvanog SNS povereništvo povodom “medijske blokade” predobrih i prepoštenih čačanskih naprednjaka.

Da Vas podsetimo:  Prolećna rasprodaja političkih barbika - sve za 2.99

Na kraju krajeva, ukoliko ste rešili da koliko toliko sačuvate barem trun zdravog razuma, ni slučajno nemojte sebi da dozvolite da vam krv jurne u glavu kada doskorašnji čačanski obor knez Ilić magistar Velimir počne da kritikuje, morališe i deli lekcije, kao da tokom prethodne dve decenije on i njegovi novosrbijanski stručnjaci nisu ni luk jeli, ni luk mirisali.

Ako vam sve to uspe ne samo da ćete sačuvati mentalno zdravlje već postoji mogućnost i da vas neko jednog dana predloži za orden narodnog heroja.

Bez obzira što neki herojstvo i ludilo svrstavaju u isti koš!

Aleksandar Arsenijević

ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime