„Pancir“ stigao u Srbiju

1
460
PVO sistem „pancir S1“ / Foto: Ministarstvo Odbrane

Avion u kojem se nalaze dva sistema za protivvazduhoplovnu odbranu „pancir S1“, koje Srbija nabavlja od Rusije, sleteo je na aerodrom u Batajnici, javlja „Sputnjik“.

„An-124 Ruslan“, registarskih oznaka RA-82038 poleteo je danas sa moskovskog aerodroma „Vnukovo“. Pošto je zaobišao Ukrajinu, preko Crnog mora i Bugarske stigao je u Srbiju i sleteo na aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“.

1 KOMENTAR

  1. Систем је за борбу против циљева који лете на малим висинама, или врше маневар на даљини земаљског циља преко 2о. километара, врло ефикасан, али они могу достичи висину у том маневру и до 20км, и обрушавањен на цвиљ га уништити, што је могуће. Аколете на малим висинама, знају шта их чека. Са овим системом стара бољка нашег ниске ПВО одбране је решена! Одбрана на вечим даљинама без „Бука“, „Квадранта“ С“ система, није решена, као и са ловачком авијацијом, која садејствује са ПВО! Т оје сдкупо али потрбно обавезно. Оно што је одбрану потбно не требљадса је скупо. Не верујем да ће такве ситемејефтино дати рРуси?…Кометарише: Радоман Млађеновић

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime