Parisko kukavičje jaje i srpska „obljuba“

1
605

U čast stogodišnjice od Velikog rata u počasnom redu, ispred Trijumfalne kapije – bez obzira na povremene sukobe kroz istoriju – sedeli su oni koji su se uvek mirili – kada se na pravoslavne udaralo?! Jedini remetilački faktor toga niza bio je –  „opravdano“ – ruski predsednik Putin! A šok zbog izostanka počasti Srbiji na ovoj svojevrsnoj „vojnoj vežbi“ – posledica je našeg umišljaja da smo doprinoseći njihovim trenutnim interesima – zadobili  njihovu večnu ljubav…

Na obeležavanju 100-godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu, 11. novemra 2018. Francuska je „razvila“ raspored državnih zastava, državnika i onih koji to nisu – pokazujući sliku novog grupisanja, novih-starih saveznika, koji jurišaju u nove „bitke“?! Protokol ovoga „teatra“ ispisan zapadnjačkom rukom u Parizu, izmešao je, pa nanizao, u počasnu centralnu ložu – rame uz rame, okupatore i oslobodioce – jedino za Srbiju ne bi mesta među počastvovanima?!

Današnju Srbiju, ranjenu –njihovim i šiptarskim plotunima – pozvali su u Pariz – ne da joj ukažu zasluženu počast za žrtvu i doprinos pobedi u Velikom ratu, nego da je – na brisanom prostoru, pred očima celog sveta – ponize i pobede?! E, može li poganije od ovoga, pa ako je i od vas – teško da može?!

U ćošak, daleko od svečane centralne lože i fokusa kamera – smestili su Aleksandra Vučića, predsednika Srbije – pobednice i saveznice iz Prvog svetskog rata – iz kojeg je izašla sa 1.300.000 mrtvih – izgubila  trećinu svoga stanovništva i na tron slobode priložila polovinu svojih vojno sposobnih muškaraca?! U odnosu na broj stanovnika – dala je najveći doprinos u tom krvavom ratu protiv dva okupaciona carstva!

Počasni red ispred Trijumfalne kapije – imao je samo jedan „remetilački“ faktor zapadnjačke harmonije – ruskog predsednika Putina – što je, ovome „teatru“, davalo akcenat strašnog licemerja, a i – sliku nemoći željene „dramaturgije“ –  pariskih protokola! Bože dragi…?! Nema te medicine koja njima može pomoći! Jedini lek za njih je – terapija sile?!

Na ovoj ceremoniji, koja je prokockala šansu da se nazove svečanost – Francuska država je – svojevrsnom „originalnošću“ –  upisala sebe u istoriju. Malo li je – za jednog predsednika jedne države u jednom trenutku – ući u istoriju?! E, Francuska i predsednik joj Makron – zajedno su sebi zagarantovali mesto u nezaboravu?! U strogo definisana pravila, po kojima se organizuju ovakvi skupovi, a što se zove državnim protokolom – Francuska je Srbiji spakovala „kukavičje jaje“, zvano – „Kosova“ i Hašim Tači?! I, umesto za pobednicu i saveznicu Srbiju – Francuska se odlučila za duboki naklon vođi terorista koji su okupirali srpski KosMet i – na centralno mesto centralne bine – tačno iza leđa predsednika Rusije Vladimira Putina – postavila Hašima Tačija, da mu duva u potiljak i – savatava ga – za „selfi“?!

Da Vas podsetimo:  5. decembar – Međunarodni dan volontera: Volonteri za budućnost u koju su svi uključeni

Počasno mesto za Putina – a među njima – više je ličilo na presedan, i to samo zbog nemanja petlje da se Rusija „baca“ po ćoškovima! Zato su joj u ćošak bacili Srbiju, kojoj ona stoji u zaštiti! Uz ovaj „opravdani“ izuzetak oko Rusije – na centralnoj bini u prvom redu, nanizani jedni uz druge – bez obzira na povremene sukobe kroz istoriju – sedeli su oni koji su se uvek mirili kada se – na pravoslavne udaralo?! Nema toga našega savezništva s njima, ni u malim ni u velikim bitkama, koje će nas „iskupiti“ pred njihovom neutoljivom žeđi da nestanemo, bačeni pod njihovu čizmu! Kada se sve ovo malo temeljnije, i sa druge strane, osmotri, nametne se pitanje: ima li više časti od ovog njihovog prkosa prema nama takvih kavi jesu – i većeg samonepoštovanja od toga da se bude u njihovoj milosti i zajedno s njima?!

Ovde osećam potrebu da kažem – hvala neizmerno – svim časnim pojedincima Francuzima! Svima – od velikog dobrotvora Arno Gujona, pa do onih koji su ovo osudili kao sraman čin njihove države, poput Marin le Pen i Pjera Trenijea, praunuka francuskog generala iz Prvog svetskog rata Šarla Trenijea, koji je sa našim Gvozdenim pukom učestvovao u oslobođenju srpskih gradova! Hvala, zauvek! Hvala i onim neznanim Francuzima od kojih Gujon skuplja materijalnu pomoć i donosi kosmetskim Srbima koji preživljavaju u getu pod šiptarskom okupacijom! Hvala i njihovim časnim neznancima koji misle isto ono što je rekla i Marin i što je, u svom pismu francuskom predsedniku Makronu napisao Trenije! Neizmerno hvala!!!

Ali… – koliko snage treba – i da li uopšte treba – da se zatvaraju oči pred  Francuskom – satkanom od onih drugih  „pojedinaca“ – i sramnih dela im prema Srbima?!

Kad je već reč o odavanju počasti pobednicima u Velikom ratu – jesu li i ove  počasti za teroristu Tačija i „Kosova“– nagrada francuske države Šiptarima, zbog srpske golgote prelaska preko Albanije u zimu 1915. godine, gde je 250.000 izmučenih, bolesnih i gladnih Srba – koje su zverski čerečili Šiptari – ostavilo svoje kosti?!

Nakon što se Nikola Pašić za pomoć obratio Rusiji, januara 1916.godine, sveti ruski car Nikolaj II je zapretio Francuskoj i Britaniji da će izaći iz saveza sa njima, ako ne pomognu Srbima, izvuku ih iz Albanije i prebace na Krf! Tek nakon ovoga,  Francuska počinje da pomaže Srbe i da ih brodovima svoje mornarice izvlači iz – tek dodeljene, mlade i – zverski nastrojene šiptarske države – Albanije!

Da Vas podsetimo:  Đukanović žali za žrtvama u Francuskoj i Italiji, a Srbiji ni telegram saučešća nije poslao! 6 априла, 2020112 0

Ono o čemu se danas u Srbiji retko gde može čuti, jeste prava istina o francuskoj „pomoći“! Nakon završetka Velikog rata, Francuska je presavila tabak, popisala svu svoju „pomoć“ koju nam je „dala“ – od čaure do pertle – i ispostavila nam računicu od – milijardu i 162 miliona franaka i to – u zlatu?! Tu joj je na spisku bila i ona „pomoć“ koju nam je slala u neodgovarajućoj municiji za oružje – kako se ne bi moglo upotrebiti?! Nema šta sve nije Francuska preduzimala ne bi li naplatila svoju „pomoć“ – koju je preinačila u ratni dug! Hrvate je pomagala u svakoj pokvarenosti prema Srbima – a možete misliti koliko Hrvati mogu biti pokvareni?! Pomagala je i sve druge koji su bili protiv Srba, blokirala sve poteze kralja Aleksandra Karađorđevića, za koje je procenila da su nam od koristi?! Sve moguće sudske postupke protiv nas je vodila do 1929. – kad joj je Međunarodni sud u Hagu, konačno, usvojio zahtev o „ratnom dugu“!

Danas, nakon što Albancima – tukući NATO-bombama po Srbiji – od otetoga srpskoga KosMeta  prave drugu mlađahnu takozvanu državu „Kosova“ – u znak neprijateljstva prema Srbima i znak prijateljstva prema srpskim neprijateljima – Tačija su posadili ispred Trijumfalne kapije, a „Kosova“ zastavu da vijori u katedrali Notr Dam?! Ja očekujem da sad, 28. novembra, kada Šiptari udare u slavlje Dana albanske zastave (a zapretili  su i da će na taj dan proglasiti vojsku „Kosova“) – ceo okupirani KosMet bude ravnopravno pritisnut šarenilom šiptarskih i francuskih zastava! To je najmanje što bi, u ovom kratkom roku, mogli učiniti u znak zahvalnosti Parizu! Malo je vremena, inače – „puknuli“ bi oni i bronzanog Makrona u natprirodnoj veličini – tik uz Klintona! E, to je slika prijatelja na okupu – okupirane tuđe države?!

U mozak su nam ubacili i „mantru“ – da su se, zbog meka srca, oko nas istrošili  i u nedavnoj „ratnoj pomoći“ u NATO-bombama po Srbiji i Srbima?! To njihovo „žrtvovanje“ za naše dobro – i dobro demokratije iznad svega – opet su, ne trepnuvši, pretvorili u „ratni dug“?! Ovaj put se ne naplaćuju u zlatu, nego u onome što nema cenu – svetim srpskim KosMetom se naplaćuju?!

Koliko li je – od Prvog svetskog rata, pa sve do ovog najnovijeg „solunskog“  fronta pod Trijumfalnom kapijom – „pojedinaca“ koji čine francusku državu – stalo iza sramnih i duboko neprijateljskih dela prema srpskome narodu?! Mogu li časni pojedinci – i koliko – protiv ovih „pojedinaca“ koji se zovu – država Francuska?!

Sećamo li se kako je kod njih, pre godinu dana, prošla naša poternica za vođom terorističke OVK Ramušem Haradinajem, koji je još i knjigu napisao i hvalio se svojim ličnim zverstvima i zverstvima ostalih šiptarskih terorista nad kosmetskim Srbima?! Priveli su ga, tetošili, pravili od njega zvezdu, dizali mu rejting medijskom propagandom da bi što bolje prošao na šiptarskim izborima na „Kosova“ – jer su baš njega planirali da im bude premijer i – avionom ga spustili u Prištinu?! Toliko je Francuska cenila srpsku državu i srpske žrtve?!

Da Vas podsetimo:  Zahtevamo hitno hapšenje i procesuiranje aktivista Mlade Vojvodine

Setimo se i „pojedinca“ Bernara Kušnera, lekara, tri puta ministra zdravlja,  šefa diplomatije Francuske i jednog od osnivača NVO Lekari bez granica, koga su odmah, nako agresije NATO-a na Srbiju ’99. postavili za šefa civilne misije UN na KosMetu! Mora se priznati, da – barem što se tiče ove mu zadaće, to je bio – pravi čovek na pravom mestu! Sve „žute kuće“ u kojima su, zajedno sa Šiptarima, komadali Srbe i rasprodavali ih u organima – proprao je, pospremio za „hirurzima“ i zametnuo tragove u te dve godine službovanja?! Kad se jednom ponovo pojavio kao počasni  gost u Prištini – na novinarsko pitanje o „žutim kućama“ – kao zver iskežen – sarkastično se nasmejao?!

Pade mi na pamet i „veliki“ intelektualac Bernar Anri-Levi, koga smo, još i  90-tih pozvali u Beograd – da se pred njim isplačemo – na izložbi o genocidu nad Srbima, na kojoj je – prezirući naše mučenike – okretao glavu! Koliko je bio „potresen“ tim scenama, dokazao je po povratku u Pariz, opisujući nas kao naciste i koljače – i zdušno se zalažući za NATO-agresiju na našu zemlju?!

I, na kraju – daleko je ovo od traktata o odnosu Francuske prema Srbima, ali – ruku na srce, nije ni đavo crn koliko se kaže! Ima bolesnog „crnila“ i na našoj strani, koje bi pod hitno – otvaranjem očiju i dozivanjem u pamet –  trebalo lečiti?! Naravno da Francuska, kao tvrdokorna katolička država, nikada nije patila od ljubavi za pravoslavnim Srbima! To što joj je ponekad prijalo da jedan brojčano mali, a hrabri narod, gine na istoj strani u ratu na kojoj je i ona –  logika je trenutnog njenog interesa – kojeg smo mi – umišljajem – pretvorili u večnu ljubav?! I, kao napast – raširenih ruku, zatvorenih očiju, zajapureni – natisli se u obljubu Francuske?! Ja apelujem da se – sa ovim svojevrsnim „porodičnim zlostavljanjem“ neželjenih zagrljaja ljubavi, sačekuša, naskakivanja na Francusku, i ceo Zapad – već jednom – ako Boga znate – prekine?! Ma, iako su oni – ova vekovna „silovanja“ s naše strane – ne zaslužuju?!

Milijana Baletić
Izvor: PATRIOT

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime