Pastirska sarma: Tradicionalno jelo u novom ruhu – Još ukusnije

0
522
Foto: printscreen

Svima dobro poznato jelo spremljeno na ovakav način ćete još više voleti, izvanredna kombinacija ukusa će vas oduševiti.

Sastojci:

500 g ribanog kiselog kupusa
600 g mešanog mlevenog mesa
1 manji luk
100 g pirinča
1 luk
1 čen belog luka
kašičica soli
pola kašičica biber
kašičica biljnog začina
1 kg krompira
2 kisele pavlake,
3 jaja

Priprema:

Krompir skuvati, izgnječiti i napraviti pire. Dodati kiselu pavlaku, prstohvat soli i beli luk, 2 žumanca, a potom umešati posebno tučeni sneg od dva belanca.

Na malo ulja pržiti sitno seckan luk, dodati odmah i mleveno meso, pa pržiti nekoliko minuta dok ne posvetli (10-15 minuta)

Kiseli kupus kratko isprati u vodi kako ne bi bio prekiseo. Pirinač kratko prokuvati.

Meso pomešati sa polukuvanim pirinčem, dodati sitno iseckan luk i malo belog luka, začine pa dobro promešati U posudu vatrostalnu posudu premazanu maslacom složiti narezani kiseli kupus, preliti ga sa 150 ml vode.

Složiti preko kupusa smesu od mesa i riže, poravnati kašikom. Preko mesa rasporediti pripremljeni krompir pire, kašikom ga ukrasiti po površini. Peći u rerni na 175 stepeni oko 45 minuta.

Pečeni složenac poslužiti u posudi u kojoj se pekao.

Izvor: Recipeci

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime