Pavićević: Život u stalnom očekivanju

0
818

v.pavicevic2-563x353Etika odgovornosti znači da tvoje dalje angažovanje u politici ne vredi ukoliko ne iskoristiš datu šansu da nešto uradiš. Ova vlast nema dobre rezultat i verujem da će je građani sankcionisati na sledećim izborima, rekao je Vladimir Pavićević, narodni poslanik Nove stranke u intervjuu za Opozicionar.

Pavićević ocenjuje da imamo posla sa veoma lošom Vladom koja ne ispunjava obećanja.

– Živimo kontinuirano izmeštanje u futur, u stalnom očekivanju da će uskoro nešto biti. Kada to uskoro dođe, pojavi se novo uskoro.

Svedoci smo nedavnih agresivnih napada na ombudsmana Sašu Jankovića od strane premijera, ministara, ali i medija. Kako Vi komentarišete celu ovu situaciju? Da li su ti napadi odraz nemoći i straha od istine i da li smatrate da Vučić u Jankoviću možda vidi političkog protivkandidata na sledećim izborima?

Mislim da se i ovde radi o obračunu naprednjačke vlasti sa svima koji se dosledno bore za institucije, vladavinu prava i politički pluralizam. Mislim, takođe, da se Saša Janković dobro drži u odbrani ideja i vrednosti konstitucionalizma i savremene demokratije koju valjda i u našoj državi treba da uspostavimo. Neprimereni napadi na Zaštitnika građana otkrivaju vlast koja žudi za poslušnošću i poniznošću. Umesto da koračamo napred(no), galopiramo u prošlost.

Ministar Bratislav Gašić trenutno je neko ko je imao najviše afera u svom mandatu. Kako Vi ocenjujete njegov rad?

Delanje ministra Gašića ocenjujem neprelaznom ocenom, ali on tu nije izuzetak u odnosu na druge članice i članove u ovom sastavu Vlade Srbije..

Izjavili ste da Beograd na vodi ne vidite kao modernizaciju. Šta za Vas predstavlja ovaj projekat? Mislite li da će ova Vlada uspeti da ga „izgura“ do kraja?

U skupštinskoj raspravi o maketi Beograda na vodi sam argumentovao da je to antimodernizacijski projekat gole otimačine i siledžijstva. Kako modernizacijom da nazovemo očigledno rušenje principa vladavine prava. Ili, kako modernizacijom da nazovemo eliminisanje konkurencije i kompeticije, a predsednik Vlade je u toj raspravi upravo pokušao da minimizira značaj konkursa i poređenja različitih ideja i pristupa. Beograd na vodi nije projekat, to je nekoliko maketa kojima se udara na dva veka urbanog razvoja Beograda. Zato sam delanje Vlade i njenog predsednika povodom Beograda na vodi nazvao antimodernizacijskim.

Da Vas podsetimo:  Kapija Srbije

Smatrate li da se podrška Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci smanjila nakon svih dešavanja u poslednje vreme, da je iznevereno poverenje građana? Da li ih vidite kao jakog protivnika na narednim izborima?

Naprednjake vidim kao jake protivnike i žalim što se naprednjačka Srbija prepoznaje po samovolji, porastu nasilja, uzurpaciji i jednoj brutalizaciji društva. Imali su šansu da naprave stvarni zaokret u pogledu usmerenja Srbije ka društvima progresa i volje. Deluje mi kao da tu šansu nisu ni želeli da iskoriste.

Kako vidite izlazak iz loše situacije u kojoj se Srbija trenutno nalazi?

Političko usmerenje se i kod nas može menjati na izborima. Nadam se da će na sledećim izborima građani delati racionalno. Da će meriti rad svih relevantnih političkih formacija kod nas. Ako se bude merilo pošteno, mislim da će na sledećim izborima biti iznenađenja i da će Nova stranka zasluženo biti uticajniji akter u državnim institucijama.

Opozicionar.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime