Perišić zabranio unošenje telefona na sastanke i kolegijume

0
695

2015-02-19_061407Nakon što je naredio brisanje svih audio-snimaka sa kolegijuma Gradskog veća, gradonačelnik Niša Zoran Perišić je odlučio da svojim saradnicima zabrani unošenje telefona na sastanke. Ipak, kako kažu pojedini većnici, ta pravila ne važe za sve.

Na ulaznim vratima Velike sale u Gradskoj kući u Nišu već petnaestak dana stoji obaveštenje na kojem piše da „pre ulaska u salu svi moraju da isključe, ali i ostave svoje telefone“.

Gradski većnik Žarko Ranković u ovome ne vidi ništa sporno.

Meni takva odluka uopšte ne smeta i treba da se radi mirno. I na klinici gde ja radim tokom sastanaka i kolegijuma ne koristimo mobilne telefone – rekao je Ranković.

Ovakva odluka je, kaže Ranković, i usmeno saopštena članovima Veća kojima su telefoni tokom poslednjih kolegijuma ostajali u kancelarijama.

Ima privilegovanih?

2015-02-19_061259Još jedan većnik, koji je hteo da ostane anoniman, potvrdio je ovu informaciju novinarima Južnih vesti.

Ipak, on dodaje da nova pravila važe za sve većnike, ali ne i za šeficu kabineta gradonačelnika Sanju Milijić i bivšeg šefa kabineta, a sada direktora JKP “Naisus” Dejana Andrejevića.

Oni su interno izuzeti. Nigde ne piše, ali je njima dozvoljeno da nose telefone. Većnici su sumnjivi, a oni nisu. Mi čak kod Perišića u kabinet ne smemo da unosimo telefon – priča ovaj većnik.

Bez komentara gradonačelnika

2015-02-19_061334Zbog čega je odlučio da uvede ove rigorozne mere u Gradsko veće, od gradonačelnika Perišića zasada nismo uspeli da saznamo, jer je, kako nam je rečeno, zauzet sastancima.

Njegov portparol Marko Rajić rekao je da će pokušati da odgovore od prvog čoveka Niša pribavi do kraja dana.

Strah od audio-snimaka?

Nedavno su u javnost procureli snimci sa kolegijuma Veća na kojima se čuje kako gradonačelnik Niša Zoran Perišić i zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković prilagođavaju uslove tendera “Niš ekspresu” i JP “Aerodrom”.

Da Vas podsetimo:  Došlo mi je da propadnem u zemlju dok su nas ponižavali i ismevali sve što smo sticali 40 godina...

Nakon toga je, prema sopstvenom priznanju, Perišić naredio da se svi zvanični snimci kolegijuma izbrišu.

A.S. i P.B.

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime