Pešačenjem od Niša do Beograda i „prodajom“ koraka pomažu izgradnju roditeljske kuće NURDOR-a

0
479
Bogdan Stevanović i Tamara Klarić / Foto: printscreen

Na put od Niša do Beograda od 256 km pešaka će u četvrtak, 19. septembra krenuti dvoje volontera i najboljih prijatelja Tamara Klarić i Bogdan Stevanović koji žele da ovom humanitarnom šetnjom „Pruži korak!“ pomognu prikupljanju novca za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu koju gradi Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR.

Pešačenje počinje u četvrtak u 9 sati ispred dečjeg hemato-onkološkog odeljenja Dečje bolnice Kliničkog centra u Nišu.

Nije teško probuditi dobro u ljudima. Ono je uvek tu, samo mu treba dati prostora i motivaciju da se pokaže. Osmislili smo ceo ovaj poduhvat kako bismo pokazali da svi zajedno možemo bolje, da ne postoji ništa snažnije od ljudi udruženih u dobro delo. Prethodna akcija „Pruži korak“ pomogla je izgradnju dečje hemato-onkologije u Nišu sa 3 miliona dinara, ove godine cilj nam je bar duplo više i u njega verujemo svim srcem i svakim korakom! – poručuju Tamara i Bogdan.

Stajališta za odmor i spavanje su predviđena u sedam mesta u Srbiji – tako da bi ovaj dvojac trebalo da stigne u četvrtak popodne u Aleksinac, dan kasnije u Pojate, u subotu da budu u Jagodini, a u nedelju u Svilajncu.

Smederevska Palanka je stanica 23. septembra, Mladenovac dan kasnije, a plan je da Tamara i Bogdan stignu u Ripanj 25. septembra.

Poslednjeg dana pešačenja, 26. septembra, biće organizovan „Marš solidarnosti kroz Beograd“, koji će početi od Sportskog centra „Banjica „u 15 sati i završiti se u parku „Milutina Milankovića“ ispred Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, što je i cilj Bogdanove i Tamarine šetnje – kažu u NURDOR-u.

Oni koji žele da učestvuju u ovoj akciji mogu na svom telefonu da instaliraju aplikaciju „Pruži korak“ koja će meriti korake i konvertovati ih u dinare. Prema rečima organizatora akcije, aplikacija bi trebalo da bude dostupna za telefone sa Android i iOS sistemima u toku dana.

Da Vas podsetimo:  U zgradu “složnih stanara” svratio i Deda Mraz

Sumu novca koju na taj način budete prikupili, NURDOR-u će u vaše ime donirati kompanije iz Srbije – kažu iz NURDOR-a.

Aplikacija biti aktivna do 5. oktobra.

Podsetimo, novembra 2017. godine, mladi humanitarci Tamara Klarić i Bogdan Stevanović su pešaka iz Beograda stigli u Niš, a svoje korake “prodali” za više od 2 miliona dinara, da bi se što pre završilo dečije Hemato-onkološko odeljenje u Nišu.

Za one koji žele da pomognu na staromodni način, mogu poslati SMS sa sadržajem 1 na broj 1150 po ceni od 100 dinara ili uplatiti novac na račun NURDOR-a: 170-30010715000-82, poziv na broj: 12345, svrha uplate: Pruži korak.

Ljubica Jocić
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime