Pesma o novogodišnjoj rasveti u BG-u je najveći hit godine

0
2061

Novogodišnja rasveta u Beogradu je nepresušan izvor novca koji se svake godine sve više i više ulaže kako bi glavni grad izgledao kao magnet za turiste. Ono što smo na kraju dobili nije ispalo onako kako smo i zamislili, ali se iz čitavog kiča rodila pesma koju ćemo sa zadovoljstvom slušati.

Pesma je nastala u emisiji „PLjiŽ“ koja se emituje na televiziji N1 od aprila. Zanimljiva tematika kojom se bave Draža Petrović, Mićko Ljubičić i Voja Žanetić često nasmeje gledaoce i poput Kesića i „24 minuta“ pravi duhoviti osvrt na događaje koji su obeležili nedelju za nama.

Ukrasi su s druge strane obeležili čitavu godinu, s obzirom na to da je kićenje počelo još u septembru, kada je još uvek kalendarski trajalo leto. Gledali smo kako u centru niču lavirint, kapija od „zlata“, tunel u motivima srpske trobojke, irvasi i nepodgojeni medvedi. Kao i konj sa kočijama na Slaviji.

Inspirisani novogodišnjim duhom, Mićko Ljubičić i ekipa otpevali su pesmu „442 miliona ukrasa“, na melodiju Bajagine „442 do Beograda“. Istog trenutka je postala hit na društvenim mrežama i nenormalno je zarazna.

Poslušajte kako zvuči u videu ispod:

Inače, kićenju grada nije kraj, pa dok pesma lagano traje u pozadini vreme je da saznamo još neke nove informacije. Naime, sekretarijat grada potrošio je iz gradske kase 250.000 evra na novih 300 svetlećih ukrasa. Navodno, ovi su namenjeni usključivo manifestacijama, piše N1.

Među njima su: Svetleće drvo – tri komada, 35 buketa sa cvetom, trouglastih cvetova 25 komada, 55 plavo belih cvetova, isto toliko buketa, ali zato 90 komada svetleće kiše, 16 kompleta srpskih zastava i 14 cvetova sa zvezdicama. Lepo kaže Mićko Ljubičić: „442 miliona ukrasa…“

Da Vas podsetimo:  NI BAZENA NI PARA - Nacionalni vaterpolo centar zarastao u korov

Stefan Milenković
Izvor: Noizz.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime