Petrovići dobili nov dom

0
833

grac

Nemanja (6), Mihajlo (8) i Strahinja (11) Petrović iz Gračanice dočekaće novogodišnje i božićne praznike u novom domu nakon što je opština Gračanica pomogla izgradnju nove kuće u kojoj će ova deca, nakon gubitka roditelja, odrastati.

Nemanja, Mihajlo i Strahinja Petrović odrastaju bez roditelja u Gračanici i brigu o njima danas vodi stric. Do pre mesec dana živeli su u trošnoj i staroj kući. Danas ova deca imaju novi krov nad glavom pošto je opština Gračanica pomogla da ovoj deci bude izgrađena nova kuća od 75 kvadrata dok im je organizacija “Majka devet Jugovića” pomogla u opremanju nove kuće.

Nakon gubitka roditelja brigu o dečacima preuzeli su baba i deda, koji su živeli u Obrenovcu. Tek što su se privikli na novu sredinu, prvo im je preminuo deda, a potom i baka. Od tada, brigu o mališanima preuzeo je stric Vladimir, koji ih je doveo u Gračanicu.

Vladimir, brat stradalog Slaviše kaže da još ne mogu da se izbore sa tregedijom koja im se desila i njegova jedina želja, do pre mesec dana kada smo ih prvi put posetili, bila je da njegovi bratanci imaju krov nad glavom. Želja se i ostvarila.

Kuća u kojoj su ova deca boravila bila je stara i ruinirana, sa betonskim podovima, starom stolarijom i krovom koji je prokišnjavao.

gracanica

Nakon što su se obratili za pomoć opštini Gračanica krenulo se u njihivo stambeno zbrinjavanje. Opština Gračanica im je, uz pomoć Ministarstva za zajednice i povratak, izgradila novi dom.

Vladimir, koji prima minimalac, kaže da je dečacima bio potreban samo krov nad glavom a da u drugim stvarima ne oskudevaju pošto primaju penziju na ime roditelja.

“Nisam ni trenutak razmišljao da li da preuzmem brigu o njima. Sada su još mali i ne pitaju za roditelje, iako sam ih vodio da im na Zadušice upale sveće. Ne znam ša ću im reći kad odrastu, ali znam da ću se, dok sam živ, boriti za njih sa ovih mojih deset prstiju”, kroz suze odgovara stric Vladimir koji sa suprugom Zoricom osim o njima brine o svoja dva sina.

Da Vas podsetimo:  Srbska crkva i 27. mart 1941. godine

Nemanja, Mihajlo i Strahinja obožavaju fudbal i želja im je da jednoga dana postanu slavni fudbaleri. Oborenih glava, kao da se stide posetilaca, na pitanje šta bi voleli da dobiju na poklon, dečaci samo sležu ramenima.

Dušan Petrović, Vladimirov stariji sin, student je Više carinske škole u Gračanici. Kaže da je braću prihvatio svim srcem.

“Ne znam šta ću im ispričati o gubitku roditelja kad za to dođe vreme ali znam da ću im pričati o njihovom detinjstvu i to kako su bili dobra i poslušna deca”, kazao je Dušan za portal opštine Gračanica.

_DSC3505 (1024x678)

Slaviša, otac dečaka ubio je 2010.godine svoju suprugu Biljanu, ispred ginekološke klinike u Gračanici gde je ona radila kao medicinska sestra. Nakon što ju je ubio odmah je potom ispalio sebi hitac u glavu.

Danas ova deca i pored svega imaju osmeh na lice a porodica Petrović zahvaljuje svima koji su pomogli da ova deca pre zime dobiju svoj krov nad glavom, i da po prvi put nakon gubitka roditelja, u svom domu dočekaju novogodišnje i božićne praznike.

nasagracanica

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime