Pijte jednu čašu crvenog vina pre spavanja i gledajte šta se dešava …

0
707

Studija na Univerzitetu Harvard je proučavala 20.000 žena 13 godina zbog efekata crvenog vina na njihovu težinu. Rezultati su veoma interesantni! Oni ukazuju na to da oni koji su pili 2 čaše crvenog vina dnevno nisu imali problema sa prekomernom težinom i da crveno vino podstične sagorevanje masti.

Journal of Nutritional Biochemistry je objavio istraživanje u vezi sa tim šta grožđe radi u telu, kao i to kakva svojstva ima crveno vino u podsticanju gubitka težine. Studija je pokazala da su miševi imali manje šanse za skladištenje masti u jetri i da su imali niži nivo šećera u krvi kada im je dat ekstrakt crvene vinove loze. Kiselina u grožđu može usporiti rast masnih ćelija.

Crveno vine kao užina

Pokušajte da konzumirate crveno vino umesto večernje užine. Poznato je da čaša crnog vina ima manje kalorija nego sladoled, parče torte ili čips. Ono ima nula loši masti.

Žena po imenu Linda Monk je konzumirala crveno vino za užinu i izgubila 3 kilograma u roku od 3 nedelje. To joj je pomoglo da smanji potrebu za slatkišima, kao i da jede manje nepoželjnih grickalica pre spavanja.

Zdravstvene koristi crvenog vina

Zbog svog visokog sadržaja resveratola, crveno vino ima mnoge zdravstvene koristi. Ono je moćan antioksidans poznat po tome da sprečava tumore. Zbog svoje sposobnosti da spreči ošećenje ćelija, takođe može sprečiti Alchajmerovu bolest i zaštiti srce. Ovaj antioksidans je takođe povezan sa dužim životnim vekom i poboljanjem performansi sportista.

Postoji li nešto o čemu treba brinuti?

Zbog toga što je veoma zdravo i pomaže u gubitku težine, pokušajte da ne popijete celu flašu odjednom. Ovde je ključna umerenost. Pokušajte da napravite razliku između zamene užine sa vinom i njegovim konzumiranjem uz užinu. Čaša vina i čips rezultiraće dodatnim kalorijama.

Da Vas podsetimo:  Trik koji morate isprobati! Evo kako da ispečete ribu bez kostiju!

Ne bi trebalo da pijete crveno vino kasno uveče. To će uticati na vaš san i možete se probuditi pospani narednog dana. To se možda ne odnosi na vas, ali vi bolje poznajete svoje telo, pa odlučite šta je najbolje za vas.

Konzumiranje čaše crvenog vina s vremena na vreme ne utiče na oblik vašeg tela.

U stvari, može da dovede do zanosnog tela!

Webtribune.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime