Piroške

0
1349

P1010685 presek adjRecept koji sledi možete isprobati za večeru ili kao posluženje ako očekujete goste, brzo se naprave, najukusnije su dok su još tople, ali neće smetati ni ako ostanu za kasnije… prijatno!

Sastojci: 350 g brašna, 150 g kuvanog krompira, 20 g kvasca, 1 kašičica soli, 50 g maslaca, 2 žumanca, 1,5 dl mleka

Nadev: 150 g praške šunke, 1,5 dl kisele pavlake, biber, seckani peršun

Priprema:

Zamesiti testo od brašna, kuvanog i propasiranog krompira, dodati so, žumanca, maslac, pripremljeni kvasac i toplo mleko. Dok se testo malo odmara, pripremiti nadev: šunku iseckati na sitne kockice, začiniti biberom, dodati seckano peršunovo lišće i pavlaku, te sve dobro izmešati.

Razviti testo debljine 0,5 cm, izrezati pravougaonike 8×4 cm. Na sredinu svakog pravougaonika, po dužini staviti nadev, oblikovati pirošku i odložiti na tanjir, tako učiniti i sa ostalim testom.

Kad smo napravili sve piroške, spuštati jednu po jednu u zagrejano ulje i kratko pržiti dok lepo ne porumene sa svih strana. Izvaditi na kuhinjski papir da upije višak ulja. Poslužiti ih dok su jos tople uz jogurt ili kiselo mleko.

http://kuhinjica-mignone.blogspot.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime