Pismo Skupštini Republike Srbije

0
828

trudnice-u-crvenoj-haljiniOštro osuđujemo usvajanje Zakona o radu kojim ste omogućili poslodavcima da proizvoljno i legalno otpuštaju trudnice. Ovim potezom ste otvoreno i nedvosmisleno pozvali nesavesne poslodavce da daju otkaze trudnicama bez bojazni da će snositi bilo kakve posledice. Time ste svim budućim majkama jasno stavili do znanja da vam je apsolutno nebitna njihova egzistencija i da je natalitet nešto što uopšte ne želite da podstičete, a tvrdite suprotno.

Licemerno je to što ste u prethodnom periodu pokušali da zamaskirate svoje namere podrškom trudnicama i porodiljama koje su vam se obratile u okviru kampanje P(B)ravo za mame, a zapravo ste se sve vreme pripremali da usvojite zakon koji je direktno protiv njihovih prava.

S obzirom na to niste prihvatili amandmane na sporne članove zakona koji se tiču trudnica, jasno je da nemate nameru da bilo šta u Zakonu menjate. Stoga mi, roditelji i budući roditelji, koji smo na neki način vaši poslodavci smatramo da NE OSTVARUJETE REZULTATE RADA I NEMATE POTREBNA ZNANJA I SPOSOBNOSTI ZA OBAVLJANJE POSLA koji su vam poverili građani Srbije.

Bebac.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime