Pismo tužne majke državi: „Zar da provodimo čitav život daleko od djece zbog ove bjede“

2
763

I šta su današnje majke dočekale? Da žive bez djece jer je država nesposobna da zadrži mlade?

Obećali su nam Švicarsku, napravili je ali sebi, obećali radna mjesta našoj djeci ali uhljebljuju svoju i svojih prijatelja’, napisala je razočarana majka. „Dobro jutro !Javlja vam se jedna majka koja je prije godinu dana otpratila svog sina jedinca sa navršenih 20 godina sa zagrebačkog aerodroma u Dublin.

Sa torbom punom uspomena i čiste robe, osobnom u ruci, nedavno tek izašao iz srednje škole, golobradi dečko koji je jedva dočekao da otvori vrata doma i vikne -majko doma sam. Pratiš ga na avion, oboje stiščete zube očiju punih suza.

Srce puno spomena, ljubavi i sada izgubljenih nadanja da će biti uvijek tu negdje, pogledi ti se susreću i nijemo govore sve ono što razum zna. Ne puštas suzu zbog njega jer te mrve hrabrosti koje ima rasule bi se ko biseri po podu….vidio je previse majčinih suza….

A onda u onom restoranu na katu gledaŠ kako avion polijeće i sav tvoj život, tvoja duša i ljubav odlazi, oslonjena rukama na staklo zeliš ga pomilovati po obrazu, zatvoriš oči da osjetiš njegov miris, osluškujes smijeh koji je zamro u tišini praznog doma u koji se vraćaš. Pa pobogu zašto????

Njega nisu zanimali ni partizani ni fontane, ni afere, zanimao ga posao, topli dom i siguran zagrljaj. Obećali su nam Švicarsku, napravili je ali sebi, obećali radna mjesta našoj djeci ali uhljebljuju svoju i svojih prijatelja…..nisu vidjeli more tuge na autobusnim stanicama, aerodromima, nisu vidjeli bol rastanka, suze majki i očeva koje sinovi nisu nikada vidjeli da plaću.

E pa vlado moja, baš vam hvala sto ste mi uzeli jedinca. Mrziti nije ljudski ali ja vas mrzim iz dna duše, mrzim vas i zbog toga sto sam jučer vozila jos jedno mlado biće sa putnom torbom i uspomenama na avion za Dublin….mrzim vas !!!“

Da Vas podsetimo:  Slavica je jedina žena limar u Čačku, a verovatno i šire

Izvor: pult24.info

2 KOMENTARA

  1. Onda vi gospođo,kad god vidite svaku stariju osobu,a vi je pitajte,ŠTA STE VI DANAS UČINILI,DA NAM BUDE BOLJE,DA NAM DECA OVDE ŽIVE PORED NAS,SA NORMALNIM USLOVIMA ZA ŽIVOT.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime