Pismo Zapadu: Šljam se šljamom izbija

1
1913
Monster / Foto: Daily Mirror / Chilcot

Opet smo u problemu, zar ne? Uostalom, reći će neko, zar je to nešto novo? Otkad znamo za sebe, Srbija je u problemu. No dobro, hajde da čujemo kakva je to sada nevolja, možda neka drugačija od onih koje smo u prošlosti imali? Ubiće nas monotonija, ako nam vi, prijatelji sa Zapada, uskoro ne smislite neku novi rijaliti svekolikog stradanja ili neku novu i privlačnu „Mazoh mašinu“ za masovno (kolektivno) rastezanje i mučenje.

Kažu, o nama je, opet u negativnom kontekstu, pisala vaša zapadna (svetska) štampa. Koja, bre, svetska štampa? Valjda, belosvetska, korporacijska, neo(naci)liberalna, gansterska i banksterska – čudovišna!

Nadiglo vam se, pa opet udri po Srbiji. Nisu vam dosta sankcije, bombardovanje „klasterima“, polivanje otrovima, „đubrenje“ srpske zemlje osiromašenim uranijumom, rušenje infrastrukture u vrednosti od stotinak milijardi dolara (za vas sitniš, je li?); uništili i razorili ste nam škole, bolnice, porodilišta, obdaništa, mostove, puteve; gađali vozove i civile u tim vozovima; ubijali nam predškolsku i školsku decu bez milosti, ostavili nas bez domova, bez zdrave vode, sa zgađenom zemljom, vazduhom – jednom rečju – uništili ste nam budućnost!

A onda ste nam promenili vlast, koja nije valjala i doveli nam još goru. Izvukli najgori ljudski šljam i ubedili nas kako su to sposobni i umni Srbi (iz belog sveta); oni će nas izvući iz Miloševićevog „kontejnera“? Pravili ste cinične predstave na tu temu, učinili nas polusvesnim – robotizovali ste nas! Vukli nas po ulicama kao ovce po proplancima, uvalili nam šerpe i pištaljke; umesto narodnog prekog suda za uništitelje države i naroda, organizovali ste razbojničke trojke – naoružane heklerima, kalašnjikovima, uzijima – koje su upadale u Narodnu banku i druge banke, firme, preduzeća širom Srbiji – i uz njihovu bezdušnu pomoć, opljačkali ste nas do gole kože – divljački, surovo, nemilosrdno.

Da Vas podsetimo:  ”Za našu decu” naselićemo džihad ratnike u vidu ”miroljubivih” migranata koje neće EU

Šta ste nam sve uradili, skotovi demonski! Demolirali ste nas, unakazili, pa vam ni to nije dovoljno, je li? Sada biste da se ponovo vratite, da nas dotučete? Teško vam je da čekate da sami malaksamo i legnemo u one grobove koje ste nam, odavno, „velikodušno“ iskopali.

I eto, vaš Vašington post najavljuje vaš povratak. I to, preko koga i uz čiju pomoć? Uz pomoć onog vojnog uškopljenika, koji vojsku nikada služio nije, a sada je najveći general (posle bitke u kojoj nije učestvovao). I on će, zahvaljujući vama, zapadnim uštvama, podlacima i strvoderima, sada odsečnim glasom da brani srpsku zemlju od ataka jata crnih gavranova i zavijanja gladnih hijena.

Providni ste, bagro, potonja! Dovukli ste nam onog đavoljeg kmeta, Vucifera (kao oličenje, isprdak Tonija Lucifera) da nas preumi, odumi, zaumi i presaldumi. On onakav, nikakav, nalik na mladu pred prvu bračnu noć, uplašen k’o zec u pećini s čoporom vukova, izbezumljen kao da ga je neka mentalna ustanova kalila decenijama za izlazak među narod, ali samo na jedan, probni dan – zar takav da nam svima popije pamet!?

Uz Vucifera (kao da vam je takvog sprdanja sa zdravom pameti bilo malo), uz njegov desni bok, na lancu ste nam poslali i Vulifera ili Kerbera, koji će nas, uz nebeski lavež Velikog Psa, propustiti u središte pakla. Besplatno. Da nastavimo da uživamo i onostrano (s onu stranu dobra), kao i ovostrano (unutar zla).

I šta sad? Vulifer bi da hvali srpske junake, generale koji su herojski branili otadžbinu, a po vama – on hvali „ratne zločince“, „srpske ubice“, „najveće svetske zlotvore“. Našli ste ko će, kobajagi, da brani srpske generale, te slavne srpske junake? Braniće ih oni koji ne znaju ni kako izgleda vojna uniforma!?

Da Vas podsetimo:  A kad pandemija prođe

A zapravo, pustili ste Vulifera s lanca, da malo popravi sliku o sebi (još imate zadataka za njega), da narod ne pomisli da je on zaista đavolov sluga, šegrt ili demonski prirepak. Zar je tetka besnog i lajavog Vuciferovog telala važnija od srpskih generala. Treba tetku sakriti, kao da je traži Bramercfer lično.

Priču i traganje za tetkom treba nekako baciti u drugi plan, pa nađoste da bi bilo pogodno da se pokrene neka nova tema – a nova je uvek ista, ona stara, ubuđala, izanđala, haška, podla i kriminalna. Taktika toliko jasna i očigledna, bezidejna, ali iza toga stoji demonska sila, koja ne preza ni od čega u nameri da ostvari svoj bezdušni i kvarni cilj.

Oni koji su se odrekli svega, sad uz pomoć vas sa Zapada i vaše odobrenje, dobili su zeleno svetlo da malo glume patriote i ljude kojima je otadžbina na srcu, a herojstvo u duši. Providno, žalosno, krajnje primitivno – ali šta bismo drugo od vas i mogli da očekujemo. Svakako ste Srbiju isključili iz evropskog razvoja i temeljno dotukli sve njene potencijale za samostalan život, pa sada mislite da možete kako hoćete. Sada je to tako, ali sigurno ne zadugo – i Vucifer i Vulifer i svi drugi vaši podanici (vazali, kvislinzi) završiće onako kako su zaslužili – isto onako kako bi završili veleizdajnici u vašim zapadnim „demokratijama“.

Kao da mi ne vidimo vaš privremeni scenario? Vulifer, Vucifer, Dačifer i drugi „fer“ (i nefer) govoriće kako se protive secesiji Kosova (i Metohije)? A Kosmet su sasvim otpisali, prodali za koji sat zaludnog hedonizma, trbušnog plesa pred sultanom, valjanja u prašini pred „groficama“ ili idiotskog raspevavanja i skidanja gaća pred svakojakim, europskim ili azijatskim bašibozukom! Takvi politički paraziti su zaboravili svoje zemljake u onom najvećem getu u modernoj Evropi, a ovamo, busaju se u prsa i, navodno, „prkose“ svojim zapadnim gospodarima? Eto, čak i osuđuju NATO bombardovanje Srbije, a NATO oficiri u isto vreme sede u srpskom Generalštabu i diktiraju srpskim generalima šta će da rade, pričaju, savetuju ih kakve gaće će da obuku (valjda, da se ne ukake), kako da hodaju, kako, kada i kome da salutiraju, kako da se ponašaju…

Da Vas podsetimo:  Novi ugovor: Brnabić izvukao 100 miliona iz ministarstva

Igra je okončana, svaki građanin Srbije (osim nekolicine „izabranih“, koji i dalje slede zapadne instrukcije) dobro vidi kuda sve ovo vodi. Ni Vulifer ni njegova tetka, ni Dačifer i njegovo koferče, i Vucifer i njegov voljeni brat Andrifer i njihovo nevidljivo preduzeće, neće moći još dugo da vuku za nos narod Srbije.

Ono „neko vreme“ varanja je isteklo. Ostalo je da se raskrsti sa onim što zovemo „sve vreme“. I taj čas neminovno stiže. Kuca na vrata!

A kako će taj čas slobode izgledati? Izgledaće loše, ali to loše (pa i gore) biće neophodno da bi se stiglo do bolje i srećnije sutrašnjice.

D. Gosteljski

koreni.rs

1 KOMENTAR

  1. Zar Beograd dovoljno ne govori kako izgleda i šta se sve radi.Zar beograd nije centar svog zla.Englezi kao naši naj veći neprijatelji samo koriste ovo što im je od pomoći.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime