Platićeš, bando, kad tad!

3
1004

Bandi deca ne pište, njihove gospođe ne seku grkljane raspamećene strahom da će ostati bez bedno plaćenog posla od jutra do sutra

darinkabarajevo

Već decenijama, evo, narod srpski stoji u redu za klanje. Takozvani biznismeni, tačnije lopurde koje su se ovako ili onako domogle krupnih para, zasukali rukave i kose nesrećnike kao snoplje. Neko od mučenika u tom redu jednostavno skrene pameću, izbezumljen neizvesnošću, kao Darinka iz Barajeva kod Beograda. Koliki strah mora da ovlada nečijom dušom, pa da uključi električnu kosu i sebi prereže vrat?

Znam za slučaj čoveka koji je sebi odsekao ruku iznad lakta kada ga je ujeo čitav splet zmija otrovnica, ali to je bio očajnički pokušaj spasavanja života.

Ovo Darinkino je ubistvo sa predumišljajem u režiji tranzicione kvazikapitalističke bagre, koja na jedan tas stavlja profit, a na drugi stotine hiljada od brige i sekiracije raspamećenih robova.

U toj paklenoj matematici nema mesta za ljudskost, postoje samo brojevi, sabiranje i oduzimanje. Nema množenja, pogotovo nema deljenja.

Grabi, otimaj, sahranjuj, gazi preko leševa dok još ima šta da se ukrade, koristi parališući strah podanika da ih lažeš u lice i da im kradeš iz očiju.

Dok se dosete, gladni, goli i bosi, ti ćeš biti negde daleko, sa koferima para. Iza tebe ostaće groblja puna ojađenih očajnika, kao dokaz da si postojao i poslovao u zemlji Srbiji.

Ali, platićeš za sve, bando, kad tad… Ako ima Boga.

Normalni narodi obaraju vlade i pale skupštine kad im cena struje skoči za dva posto, ili izliju gnev na ulice kad im komunalci u razumnom roku ne poprave naprslu vodovodnu cev. A, Srbi ćute dok im skidaju kaiš po kaiš već istanjene kože.

Da Vas podsetimo:  Zašto Srbi neće da budu Srbi

Škripe zubima i grizu đem, trpe kao zadružni konji. Gomilaju bes pojačavan bičem, ropću i sikću u sebi sve dok im, u proseku svakih 30, 40 ili 50 godina ne bace kosku, pa sevnu noževi.

Onda ceh ne plati gazda-krvopija, koji uveliko perja sa koferima, nego neki njegov nesrećni, zaostali, seiz. Ili komšija koji te jednom negde krivo pogledao. Ili rođak koji je otišao na pogrešnu stranu u pogrešno vreme.

Uvek su dosad, kroz srpsku istoriju, pravi krivci izvlačili guzice na sigurno. Ko te jednom prevari – sram ga bilo! Ko te prevari dvaput – sram te bilo, budalo!

Počinjem, neka mi Bog oprosti, da razumem crvene što su posle rata stavljali uz plot predratne buržuje i kupili im sve što su stekli. A, ti buržuji bejahu, u odnosu na ovaj današnji kvazikapitalistički šljam, persone za primer. Pričali su za neke da su za ručak sedali posle svojih radnika i da su im bili više očevi, nego poslodavci.

Ali, eto, ni takvi se nisu izvukli ispod revolucionarne sablje koje se dočepala gologuzija. Posle se ta ista gologuzija, uz časne izuzetke, razbaškarila ispod baldahina tih istih buržuja koje su turili uz plot u ime pravde i jednakosti.

Takvo ti je ovde podneblje. Iz krajnosti u krajnost. Od seče svake iole sumnjive glave do oproštaja masovnim biznis-zločincima, koji su čitave porodice za sva vremena zavili u crno i poslali u bedu.

Bandi deca ne pište, njihove gospođe ne seku grkljane raspamećene strahom da će ostati bez bedno plaćenog posla od jutra do sutra.

Šta da jednog dana kažemo svojim potomcima kad nas upitaju ko nas to ojadi i baci na prosjački štap? Kako zaustaviti šljam opasniji od rata i osiromašenog uranijuma zajedno? Dokad da gluvi i nemi stojimo u redu za klanje?

Da Vas podsetimo:  Srbi, danas i ovde: Izazovi i odgovori - razgovor sa hadži Bratislavom Nikolićem, fondacija „Prijatelj Božji“

Ako se izvuku za sve što su nam dosad uradili, onda i treba da pocrkamo ko pacovi.

Milan Jovanović

Novi standard

3 KOMENTARA

  1. Ljudi moji,da li ste čitali od L.Lazarevića SVE ĆE TO NAROD POZLATITI? Šta vi očekujete ?Istoriju stvaraju ljudi,a ne čekanje…Bombaste izjave su za malu decu i za Srbiju…tako treba da glasi nova poslovica ….

  2. Nemaju SRBi vise snage da izadju u normalnim uslovima na kraj sa svojim izdajnicima Boga i SRBstva, Pravoslavlja i Svetosavlja. Samo jedan sveopsti rat moze da donese promjene u SRBiji i na Balkanu. Do rata ce doci prije ili posle. Zato neka banda jos uvijek uziva. Sve sto dodje to i prodje. Zato prije ili posle Zakonom Zivota stice svaku bandu narodno proklestvo „dabogda imo pa ne imo“!

  3. Ne dozvolite da vam deca „piste“, da vam i padne na pamet klanje, vesanje i slicne gluposti. Pasos u ruke i odlazite daleko, sto dalje, menjajte veru, ime , DNK, bacite secanje, zaboravite dedovinu, deci zabranite srpski i u snovima.
    To je jedini nacin da se opstane i ostane.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime