Pocepana paprika sa belim lukom: Zimnica koju ćete obožavati!

0
198
Foto: printscreen ( Bakina kuhinja )

Sastojci: 5 kg paprike, 5 kašika sirćeta, 1 kašika morske soli, 1 glavica belog luka, celerov list, 100 ml ulja.

Priprema: Papriku ispeći na plotni, očistiti je i izvaditi seme. Zatim je pocepati i staviti u rešetku da se ocedi najmanje 1 sat, a najbolje preko noći.

U dublju posudu sipati ulje, dodati papriku i so. Staviti u rernu i peći oko sat vremena, a pred kraj dodati sirće, celer i krupno sečen beli luk. Pakovati u sterilisane tegle i dobro zatvoriti metalnim poklopcima.

Tegle staviti u rernu na 90 stepeni 90 minuta. Tu ih ostaviti do sutra – ceo dan neka se ohlade, pa ih složite u police sa ostalom zimnicom.

Izvor: opanak.rs 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime