Podanik nikad nikom nisam bio, pa neću ni SNS

1
779
Aleksandar Šapić / Foto: YouTube Screenshot

Srpski patriotski savez – SPAS otvoren je za razgovore sa svim partijama u Srbiji, kaže njegov lider Aleksandar Šapić. Razgovaraće se, pojašnjava, i sa SNS-om, jer je ta stranka do sada imala milionsku podršku građana, ali da li će ikada biti bilo kakvog dogovora zavisiće od njihovog stava prema onima sa kojima bi da sarađuju. Ako to zahteva podaništvo onda saradnje nema, jer kako kaže, podanik nikada nije bio.

Šapić, koji sa svojim SPAS-om po prvi put izlazi i na parlamentarne i na lokalne izbore, oštro odbacuje komentare da je “Vučićev satelit” i “lažna opozicija” što je nešto što može da se pročita u komentarima na Tviteru, ali i da se čuje od dela opozicije koja bojkotuje izbore.

Zalaže se za politiku dijaloga i spreman je, kako kaže, nakon izbora da razgovara sa svima, ali ocenjuje da su naprednjaci sve svoje saradnike prethodnih godina posmatrali kao podanike, a on to, tvrdi, nikada nije bio.

Da budem podanik ničiji neću. Oni koji me znaju privatno znaju da ja tako ne funkcionišem. Na kraju krajeva ja sam na vlasti na Novom Beogradu i mnogo problema zbog toga imam. I nikada nisam širio netrpeljivost prema SNS, ali nisam išao na kolena. Nikada. Da li ih je to dosta nerviralo? Jeste. Da li će oni promeniti taj stav? Ne znam, ali ja na kolena ići neću – kaže Šapić.

Dodaje da će uvek biti otvoren ka njima zato što Novobeograđani koji žive na teritoriji Opštine kojom upravlja nisu dužni da trpe političke nesuglasice između njega i naprednjaka.

Onog momenta kada stupite na izvršnu funkciju tada više niste predsednik svoje stranke tada ste predsednik svih građana koji tu žive. U skladu sa tim ne razumem termin o lažnoj opoziciji. Ako vam je jedinica mere “priča se”, pa i na tarabi piše svašta pa ne naskačemo – rekao je Šapić.

Da Vas podsetimo:  Posledice potpisivanja Sporazuma u Vašingtonu

U kampanji se obraćaju, kako kaže, svim građanima Srbije, a oni su odlučil još oktobra da će izaći na izbore, kada je cenzus bio 5%.

Na lokalu, politiku prepušta lokalnim političarima i zagovornik je, kako kaže, lokal patriotizma gde svako treba da se bori za svoju ulicu, opštinu i grad. U Nišu je kandidat za gradonačelnika ispred SPAS-a Nikola Marinković koji je bio u Novoj Srbiji i SNS, a na listi je i bivši radikal Tihomir Perić.

Ja ne mogu da napravim novo lice kada njega nema. Ono što ja mogu je da postavim svoju politiku i da svako ko bude deo nas mora da se drži te politike. Mora da odgovara za ono što radi. I mora da u periodu koji je ispred njega postigne neke rezultate – kaže Šapić.


“Parlament bi napustio još ranije”

Deo opozicije od februara 2019. godine bojkotovao je rad Narodne Skupštine jer su uslovi za rad bili, kako su rekli, nenormalni.

Šapić kaže da bi on to učinio još ranije kada je vladajuća većina počela da podnosi na stotine amandmana na zakone koje ona predlaže samo da bi oduzela vreme opoziciji za diskusiju.

Promene samo poslednju rečenicu, onda ukradu vreme za diskusiju, a kada iščitaju sve te besmislene rečenice onda sve te amandmane povuku. Ja bih tada napustio parlament i rekao ovo je sprdnja od parlamenta. Građani nisu za vas glasali da bi se vi sa nama sprdali i ja bih se okrenuo i izašao – kaže Šapić.

Ukoliko SPAS uđe u parlament, njegov lider kaže da će se poslanici ponašati normalno, civilizovano i pristojno i u skladu sa institucijom kakva je Narodna Skupština.

Da Vas podsetimo:  Đuka priznao: Vučić omogućio svojim saradnicima nenormalno bogaćenje

A. Stankov
Izvor: Južne vesti

1 KOMENTAR

  1. Као прво, по закону, Избори су завршени 26. априла и мандати Скупштине и Владе истекли су 3. јуна! О којим изборима овај господин прича? И њему је истекао мандат а и апетити му порасли. А како ће лепо да се проведе у новом циркусу нека прочита претпоследњи пасус овог чланка.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime