Politika Vlade Srbije prema KiM neiskrena

1
688

Pokušaj blokiranja administrativnog ili bolje reći graničnog prelaza Jarinje od strane Tačijevih predsednika opština sa severa Kosova zbog zabrane korišćenja srpskih registarskih tablica je doživeo potpuni fijasko.

pol-kososvo_620x0_620x0
Šiptarski gradonačelnici

Samo desetak vozila se odazvalo pozivu za blokadu što samo po sebi govori da im Srbi ne veruju jer su oni izlaskom na izbore prihvatili sve zakone, propise i uredbe samoproglašene republike Kosovo stoga i šiptarske registarske tablice.

Pa i sami razgovori oko Zajednice srpskih opština između Beograda i Prištine svode se na to da se Beograd složio da Zajednica ima status nevladine organizacije. Ribolovački savez ima veće ovlašćenje nego što će to imati tzv. Zajednica srpskih opština.

Čudna je i ta priča oko prijema Kosova u razne međunarodne institucije i organizacije. Vlast u Beogradu se sasvim opravdano buni protiv prijema Kosova u UNESKO mada su šanse da se to spreči dosta skromne. Međutim, onde gde je Beograd mogao da spreči prijem Kosova kao što je Međunarodi olimpijski komitet on to nije uradio, čak nije glasao ni protiv.

Ispada da onde gde može da spreči vlast se ne buni, a gde ne može onda diže svoj glas protiv.

Beograd se, inače, Briselskim sporazumom obavezao da neće sprečavati prijem Kosova u razne međunarodne organizacije i insitucije. Podsećamo, ne tako davno sadašnji ministatr spoljnih poslova Ivica Dačić a nekadašnji predsednik vlade Srbije otvoreno je nudio samoproglašenoj „republici Kosovu“ stolicu u Ujedinjenim nacijama.

Uopšteno govoreći politika Vlade Aleksandra Vučića prema Kosovu i Metohiji je neiskrena. Razlog tome je obaveza koju su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić pruzeli a to je predaja Kosova i Metohije kao uslov da ih njihovi Zapadni mentori uz finansijske stimulacije dovedu na vlast. U slučaju neispunjenja obaveza njihovi Zapadni „prijatelji“ znaju da budu jako surovi i nemilosrdni.

Da Vas podsetimo:  Zašto je na novu adresu u Podgorici stigla posebna poruka iz EU...

Zato je i navodna platforma o Kosovu i Metohiji Tomislava Nikolića čisto pranje savesti. Mnogi zlobnici raspravljaju o njenoj sudbini. Jedni kažu da ju je predsednik Vlade Srbije bacio u korpu za otpatke a drugi da ju je koristio za higijenske potrebe.

Ali jedno je sigurno, srpski narod izdaju ne prašta i nikakve crkve pokajnice taj sramni čini ne mogu da amnestiraju.

Patriotski blok KiM – saopštenje za javnost

Izvor: KM Novine

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime