POLITIZACIJA POLICIJE: Policija drži predavanja na predizbornim skupovima naprednjaka

2
1368

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu suprotno zakonu aktivno učestvuju u predizbornim tribinama Srpske napredne stranke.

Qi9QLPV

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu organizvao je danas predizbornu stranačku tribinu o vršnjačkom nasilju.

Kako je saopštio GO SNS iz Novog Sada, predavanje je vodio Nenad Erdeljan iz Odeljenja za maloletničku delinkvenciju MUP-a.

Iako Zakon o policiji jasno kaže da pripadnici MUP-u ne smeju učestvovati u političkim i stranačkim aktivnostima, Erdeljan je ipak održao predavanje u SNS-u i to u okviru predizborne kampanje.

Međutim, ne bi Erdeljanovo stranačko angažovanje bilo ništa čudno, da sam vrh MUP-a nije politički obojen. Uzmimo za primer sekretarku Uprave kriminalističke policije Dijanu Hrkalović. Ona je lepila stranačke plakate pre nego što je dobila zaposlenje u BIA, pa je u međuvremenu preletela u MUP gde sada žari i pali.

Podsetimo i da se u predizbornom spotu SNS-a nalaze policijaci, iako ministar Nebojša Stefanović, poznatiji kao “Nebojša iz Beograda”, tvrdi da to nisu pravi policajci, dodajući da su uniforme ipak autentične.

lJo6AKn

Međutim, tezu da u spotu nisu pravi policajci teško je potvrditi, a i stranačko iznajmljivanje policijskih uniformi je posebno sporno.

Paradoksalno je to što je politički obojeni vrh MUP-a tvrdio da je novi Zakon o policiji napravljen s ciljem da se depolitizuje policija. Međutim, dobili smo suprotan efekat – potpunu politizacju policiju.

Telepromter

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime