Pomagali smo teroristima na Košarama, kad smo čuli grmljavinu srpskih tenkova…

1
494
Foto: printscreen

– “Kada smo čuli tenkovsku paljbu na Košarama 12. maja 1999. godine, na više od 1200 metara nadmorske visine i tako žestoku paljbu pomislili smo da srpska vojska ulazi i napada albansku vojsku, teroriste sa Kosova ali staconirane NATO snage u Albaniji.

Već je bilo panike kod nas i da ćemo vrlo brzo biti saterani na obale mora Jadrana. Tačno je da smo pomagali albanske teroriste sa Kosova koji su bili na granici u Albaniji sa Kosovom, tog leta 1999. godine na celoj dužini granice između tadašnje Srbije i Albanije“, – kaže visoki italijanski oficir M. Č. koji je za vreme NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine sa NATO snagama bio stacioniran kraj Tropoje u Albaniji.

On je četiri godine posle 2002. godine bio stacioniran u italijanskoj bazi “Uniti Per La Pace” kraj Peći sa leve strane idući prema Prokletijama.

Ovaj razgovor je upriličen sa italijanskim oficirom nedavno u Visokim Dečanima, nakon što je M. Č. postao “Prijatelj Dečana“, formirane italijanske organizacije u Rimu za pomoć i pružanje pomoći ovom značajnom srpskom mamastiru.

– “Moj predpostavljeni komadant i glavni komadant Kfora na Kosovu, general Fabio Mini u knjizi posle odlaska sa Kosova “Rat posle rata“ piše:

„Nezavisnost odgovara onima koji komanduju: samom Tačiju koji vodi poslove s naftom, Bedžetu Pecoliju kome je potrebna rupa u koju će da sklanja svoj novac, Ramušu Haradinaju i Agimu Čekuu. A njih za nezavisnost nije briga“, dovoljno govori o albanskoj vlasti u Prištini koja je ista 20 godina“, – kaže M. Č.

– “Mini je upozorio i knjizi“, kaže oficir M. Č. da „na Kosovu još deluju zločinci, navodeći osobu koju nije želeo da imenuje, a koja je naručilac najmanje 28 ubistava stranačkih saradnika bišeg lidera Ibrahima Rugove“.

Da Vas podsetimo:  I od pravljenja ćumura može dobro da se živi

„To je osoba, koja kao i mnogi drugi lideri takozvane „Oslobodilačke vojske Kosova“, nije nikada objasnila šta se desilo s hiljadama Roma, Srba i Albanaca optuženih za saradnju s neprijateljem, u godinama posle rata“, – kaže M. Č.

Inače, general Fabio Mini, komandant NATO snaga na Kosovu 2002. i 2003. godine, smatra da je cilj izgradnje spomenika veteranima terorističke OVK da se zamagli njihova krivična odgovornost i u ratu i u miru.

General Mini smatra da uloga porodica i preživelih, koji odaju počast svojim mrtvima, predstavlja smišljen scenario koji, prema njegovim rečima, treba da skrene pažnju javnosti sa terorističkih i kriminalnih aktivnosti bivših lažnih boraca za slobodu.

“On je rekao ono što mnogi strani vojnici i birokrate koji žive na Kosovu misle, ali nisu mogle javno da kažu“, – kaže italijanski oficir u penziji M.Č.

“Ja samo mogu da kažem da su pripadnici UČK bili teroristi koji su ubijali iz zasede i bežali onda. To su kukavice koje su se iživljavali na nemoćnima, deci, ženama i starima. Prema njima su činili zverstva samo da se čuje i vidi kako bi ostalima ulili strah u kostima. A o njihovoj hrabrosti i junaštvu je dovoljno reći da su ti teroristi Tači, Haradinaj, Veselji, Limaj, Ljuštaku, Čeku…. čak nedelju dana ispred naroda ušli, bolje reći pobegli, u Albaniju a pet pet dana posle ulaska Kfora na Kosovo došli ovde. Mislim da bi samo srpska vlast, uz pomoć Evrope, mogla Kosovo da drži pod kontrolom što bi bilo najbolje za sve.

Žalosno je što njih i danas podržava Evropa, ona nepoštena, nečasna Evropa. Pa ta Evropa ako hoće progres na Kosovu neka dovede školovane Albance na vlast ali to njima nije interes. Interes im je da pravednu Srbiju slome“ – kaže oficir M. Č. koji je završio karijeru sa činom pukovnika.

Da Vas podsetimo:  Kako izgleda dan jedne novinarke u Beogradu

Danas u penziji italijanski pukovnik M. Č, zaključuje da Kosovo i Metohija ničim ne zaslužuju nezavisnost niti ima jedan jedini ostvareni elemenat državnosti van ostatka Srbije.

Zoran Vlašković
Izvor: borbazaistinu.rs

1 KOMENTAR

 1. Kosovo i Metohija je nezavisno koliko sam ja pilot putnickog aviona.
  Nece nikad dobiti od Srbije saglasnost i tapiju za jos jednu albansku drzavu na stetu srpskog naroda.
  Sve sto se desava srpskom narodu i srpskim nekad krunskim zemljama a danas okupiranim teritorijama, dolazi od nemaca.
  Nemci pa posle englezi i neki drugi zapadnjaci zajedno vekovima cine sve da nas istrebe.
  Cinjenice govore same za sebe, jer, nemci su pomagali otomane i ratovali su protiv Srba kad se Srbija oslobadjala od njihovog jarma.
  Nemci su uvek ratovali protiv nas i pomagali srbomrzce.
  Nemci su se ujedinili sto je bio znak da ce padom berlinskog zida srpski narod ponovo biti napadnut i bombardovan od tih istih i bi tako.
  Nemacka nikad bas nikad nije i ne osudjuje vaskrsavanje ustastva, muslimanskog i albanskog nacionalizma, bugarskih pretenzija na staru Srbiju a danas S.Makedoniju, pokatilocavanje i poturcavanje srpskog naroda, asimilacuju srpskog naroda u zemljama nastalim raspadom SFRJ.
  Nemackoj cak ne pada na pamet da trazi od hrvatskog naroda da se odrekne fasizma, ustasluka i da prizna svoje gnusne zlocine naj monstruoznije zlocine nad Srbima, Romima i Jevrejima.
  Nisu daleko ni englezi ali Nemacka je kolovodja i to od vremena cara Dusana Silnog.
  Zato je bitno da mi budemo slozni i da niko od nas nikad ne prihvati akve ucene i da niko nikad ne potpise tapiju da se juzna pokrajina proglasi drzavom.
  Dosadice zapadu siptarski terorizam nece oni jos dugo izdrzavati milion neradnika, i trpeti kriminalce koji im ubijaju decu drogama.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime