Porazna škola liberalizma

Kolektivna nesvesnost i stupanje u EU

1
693

Moram vam reći da po mom mišljenju Srbija i dalje ide u dečiji vrtić, u kome velike ujke obučavaju buduće nosioce prosvećene evropske svesti. Apsolutno je tačno da srpski mediji i čak i čitave političke partije još nisu takvi nosioci.

2017-02-27_031746Radi se o tome da pripadnost bilo kakvoj idejnoj školi uopšte ne definiše takvog nosioca. Na primer, ako je Aleksandar Vučić proglasio sebe adeptom evropske škole liberalizma, onda to ne znači da je takav adept on već i postao.

A ako se sutra odjednom predomisli?

Ne, gospodo, Vi ćete postati nosioci evropske svesti tek tada kada se uključite u kolektivnu nesvesnost. Da li ste ranije čuli za taj termin? Da vas ne bi zavlačili naučnim rasuđivanjima, navešću jedan očigledan primer.

Eto, u SAD su izabrali nekog Donalda Trampa za predsednika. I još za vreme izbora u čitavoj ogromnoj zajednici američkih sredstava javnog informisanja se pojavila neka neprijatnost – taj sami Donald govori nepravilnim jezikom, koristi nepravilne kategorije i postavlja nepravilne ciljeve. On je čudak, opasan čudak.

Ta medijska zajednica poodavno se vaspitava novcem američkih bankara, koji štite interese američkih bankara i koji su formirali unutrašnju kulturu, svojstvenu gangsterima, koja na nivou podsvesti ne prihvata Donalda. Oni ga potpuno iskreno smatraju isčadijem pakla i preduzimaju sve dozvoljene i nedozvoljene mere, kako bi ga proterali iz Bele kuće. Iza tih medija stoji i veliki deo američkog naroda, vaspitanog u duhu kolektivne nesvesnosti. Ono ne može da se razabere u realnim postupcima Donalda. NJemu je nakalemljen urođeni refleks lojalnosti kolektivnoj nesvesnosti.

Oni srpski građani koji dobro poznaju Evropu, potvrđuju moju misao o tome da kolektivna nesvesnost postoji i ovde. Možda ne u tako kriminalnom vidu, ali postoji. Veoma veliki deo Evropljana smatra Rusiju agresorom, Ukrajinu nevinom žrtvom, a stanovnike Pribaltika pahuljastim žutim pilićima, na koje će, malo, malo – pa nagaziti čizma totalitarne Moskve.

Da Vas podsetimo:  Verovali ili ne, Mali umesto Brnabić! Čadež izvisio!?

To je primer rada kolektivne nesvesnosti.

Srbi još nisu stigli do takve sreće političke narkoze i mene ponekad čudi rasuđivanje srpskih rukovodilaca o budućnosti zemlje u okvirima EU.

Eto, na primer, predsednik Tomislav Nikolić je nastupio sa izjavom koja govori o tome, da talas kolektivne nesvesnosti još nije prekrio Srbiju. Ili je nije sasvim prekrio. Ne vole svi da čitaju „Blic“.

Tomislav Nikolić se odjednom setio svojih susreta sa komesarom EU Johanom Hanom i o tim poverljivim besedama koje su oni vodili.

Johanes Han nije ništa novo u tim razgovorima saopštio Tomislavu Nikoliću. Pitanje je u drugom – šta je predsednik čuo. Stiče se utisak da je on čuo to što nije želeo. U tom trenutku.

A sada se setio i shvatio, da je u stvari Johanes Han, u opuštenom maniru brigadnog SS firera objasnio njemu da će Srbija biti srećna samo u jednom slučaju – ako ona prizna Kosovo i prisajedini se sankcijama protiv Rusije.

U stvari, pročitavši taj nesrećni statut EU, ja sam od samog početka znao da u toj organizaciji caruje zakon i poredak kolektivne nesvesnosti.

Ili si ti glupavi ovan koji izvršava volju stada, ili će te brzo ošišati i napraviti od tebe roštilj.

Međutim, najinteresantnije je to što je rekao Tomislav Nikolić o reakciji u Srbiji: „O ta dva uslova ja sam prvi progovorio, mnogi u Srbiji su me osporavali, kao da nikada nisu čuli za to, no, to su uslovi koje će čuti sutra. Za sada ti zahtevi nisu postali oficijelna pozicija EU, no, nju nagoveštavaju parlamenti mnogih zemalja koji treba da potvrde naš pristup, u tom smislu i parlament Nemačke, kome će pripadati odlučujuća uloga“.

I zaista, zvaničnih deklaracija o te dve tačke Brisel još nije donosio, no, mi nismo deca, zar ne?

Da Vas podsetimo:  Hteo je da ga se svi plaše - a postao karikatura

Zar je Brisel donosio unapred oficijelne deklaracije o tome da je odlučio da svrgne Slobodana Miloševića i razdrobi Srbiju? To je isto kao da pozovete gazdu stana i kažete mu: „Večeras ćemo doći da vas opljačkamo“.

Ovde isplivava jedan sitan detaljić. Aleksandar Vučić je izjavio da očekuje završetak pregovora o pristupanju EU tokom 2019. godine. Onda znači da nastupa i vreme objavljivanja glavnih uslova.

Ako neko misli da će kolektivna nesvesnost omogućiti Srbiji da istovremeno stupi u EU imajući prijateljske odnose sa Rusijom i ne priznajući Kosovo, taj greši.

Dmitrij Sedov

www.fsksrb.ru

1 KOMENTAR

  1. Колективна несвесност је део колективне свести, пажљиво узгајане у стакленој башти медија. Већина људи на западу (од оних који уопште обраћају пажњу) мисли да је Русија агресор у Украјини и на Криму. Већина људи у САД мисли да је њихова земља нешто најбоље што се догодило свету откад је измишљен точак, итд. Што се тиче Николића, Вучића и Дачића, они нису ни наивни ни неспособни. Тачно знају да за интерес запада варају, издају и пљачкају Србију, и зашто. Нема ту никаквих веровања, ни убеђења, само лични интерес. Гора од колективне несвесности је колективна опсена, а то је оно што се чини што се неоколонијална пљачка потура као „економски либерализам“, а стварање политичких услова за то као „ширење демократије“.

    Што се тиче Трампа, он је уствари добио мање гласова бирача од Хиларии, али је победио зато што је делегатски систем оно што одлучује. Рекао бих да је дошло до размимоилажења две доминантне силе, оне предвођене Ракафелерима, и оне предвођене Ротшајлдима, јер су први закључили да би даље продужење политике САД угрозило њихову економску стабилност (Сорош је у Ротшајлдовом клубу), док другима промена политике угрожава интересе. Не мислим да би некаква народна воља довела Трампа а власт, да није имао скривену подршку Ракафелера.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime