Porodilja nakon rođenja trećeg deteta prima platu 2.602 dinara

0
774
Foto: pixabay

Nov Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom ugrozio je mnoge porodice drastičnim umanjenjem plata porodiljama.

Među njima je i Anastasija Đunisijević iz Gornjeg Milanovca koja je na svet donela treću bebu, a čija će plata tokom čitavog porodiljskog bolovanja biti 2.602 dinara, piše portal Bebac, a prenosi Danas.

– Obratila sam se svim nadležnim službama, medijima, ali nikakav odgovor nisam dobila. Ovo mi je prvi posao posle dužeg vremena. Moj muž prima minimalac, živimo kao podstanari i zaista ne znam kako ćemo preživeti sada sa ovom mojom mizernom platom – govori razočarano Anastasija za Bebac.

Kako trudničko bolovanje ne ulazi u obračun zarade tokom porodiljskog, Anastasiji se plate koje je dobila pre otvaranja bolovanja dele na 18.

Zato što dete nije uspela da upiše u vrtić, nije se ranije zaposlila. Zato što je odlučila da uprkos svemu rodi i treće dete, država je kažnjava mizernom platom na porodiljskom bolovanju.

– Užasno sam besna i razočarana. Od tolike priče o natalitetu i podrške dospeli smo u nikad goru situaciju. Sigurna sam da ima još mnogo žena koje su prošle kao ja. A što je najgore, niko iz vlasti se ni ne obraća povodom ovih mera koje su nam samo još više otežale život u ovoj zemlji.

GMinfo

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime