Porodilje su bahate!

2
990

vucic-porodiljeAleksandar Vučić: Porodilje u Srbiji dobiju 4.000 za prvo dete, 11.000 za drugo i eto minimalne plate, pa neće da rade

Niš – Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja ove godine biti potpisani ugovori sa investitorima koji će u Nišu otvoriti 5.000 radnih mesta.

Posle sastanka s načelnicima pet okruga, gradonačelnicima i predsednicima svih opština Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, Vučić je u četvrtak uveče rekao da će već u utorak biti potpisan ugovor sa italijanskom firmom „Leoni“ koja će zaposliti 2.200 radnika.

Govoreći o privlačenju novih investicija i zadržavanju postojećih, Vučić je kazao da to nije lako i osvrnuo se na primer Mišlena.

„Nije Mišlen ostao na lepe oči, nego smo istresla kesu, 30 miliona smo dali, ali koliko zapošljavaju, koliko porodica živi od toga”, naveo je Vučić.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što se u Nišu završava Klinički centar „kakav ne postoji na Balkanu“ dodavši da je vrednost zgrade i opreme 50 miliona evra.

On je najavio, do kraja godine, povećanje plata u vojsci, prosveti, sudstvu, „kako i bi ljudi mogli malo opuštenije da žive“.

Vučić je rekao da Srbija za socijalna davanja izdvaja mnogo više nego druge zemlje, „da ima onih koji je stvarno zaslužuju, ali i onih koji mogu konju rep da iščupaju i neće da rade“.

„Uzme za jedno dete 4.500 i za drugo i 11.000 ovako i eto minimalne plate, pa što da radi?“, naveo je premijer.

Vučić je kazao da su izdvajanja iz budžeta za penzije i dalje visoka i iznose 43 ili 44 odsto, na šta je resorni ministar Aleksandar Vulin kazao da je oko 37-38 odsto.

„Kaže Aleksandar da je 37-38, ja mislim i dalje da je 43-44 odsto, manje je značajno u svakom slučaju jer je bilo 58 odsto, svakako to je veliki novac“, kazao je premijer.

Da Vas podsetimo:  I šta ćemo sad

Premijer je najavio dalju podelu podsticajnih sredstva za pokretanje privatnog biznisa, „iako je to praktično gubitak za državu, jer se oko 80 odsto tih sredstava praktično baci“, odnosno „dobar deo tog novca završi u polovnim automobilima i veš mašinama“, rekao je Vučić.

Ma, u pravu je čovek kad kaže da porodilje primaju previše nadoknade od države, pa se to ulenjilo i neće da radi!

Ej, zamislite, za dvoje dece inkasiraju 15.000 dinara, a kako taj isti čovek kaza: “Mnoge od njih mogu volu rep da iščupaju”, pa se to razbahatilo ko da rađaju Vuline ili Stefanoviće, a ne sasvim običnu decu!

Pod onim “čovek” naravno mislim na onoga koji je sam sebe rodio, onog koji je sebi i predak i potomak, onog kojeg zora pita: “Da svićem, šefe, ili sačekam da krenete na posao pre mene, pa da sazovete konferenciju za medije i saopštite kako ste se ponovo mimoišli sa sobom samim vraćajući se s posla na koji ste upravo pošli?!”

Nego šta nego da je u pravu samorođeni, jer zamislite molim vas tu drskost i to zlo od žena koje u ova radna vremena, kada je lakše preći minskim poljem nego ne saplesti se o neki kamen temeljac, imaju vremena i za seks, za devet meseci prenemaganja, pa na posletku kad rode tu sasvim običnu decu bez naročitih predispozicija za doktorante – još ištu i te novce umesto da čupaju volovima repove, ili u nedostatku volova da se aktiviraju na društvenim mrežama kao botovi, tačnije, botice – porodilje i učine nešto za državu kad već država čini toliko za njih!

Neko bi, znam, pomislio kako je svoj predak i potomak izvalio retko kvalitetnu glupost bez trunke empatije u sebi, ali pokušajte samo da zamislite ono što je i on imao na umu dok je govorio: porodilja; onako napupela i celulitna izvaljena na kauču; mleka u nje za onoliko kapućina i makijata a ne pada im na pamet da ponude one koji nemaju ni za sutlijaš deci; prevrću daljinski; ištu po tri i više obroka; a dečica ko maleni Soroši samo broje koliko su šuške zaradili varajući državu, naučena da na telefonske pozive lažu: “Izvinite, mama se ne oseća najbolje, ne može danas volovima da čupa repove, a tata će možda da joj napravi još jedno dete pa ne sme da se napreže!”

Da Vas podsetimo:  Zakon hapšenja u plitkoj državi

Da se razumemo – jedno je natalitet i nasušna potreba države za povećanjem broja rođenih, ali drugo je rađati ih iz tako sebičnih razloga: seks, lova i nikakva garancija da će sutra biti član SNS-a?!

I ja sam podozriv prema tim porodiljama pravo da vam kažem, kako ih vidim u prevozu odmah se hvatam za novčanik jer hoće to i da odžepari, bogami, osim što ište i mesto da sedne kao da nije ležala devet meseci, pa još godinu ili više dana kao dok deca malko ne poodrastu?!

Znači, bebe su male da radile, ali dovoljno velike da zarađuju za don-mame, a?!

E, pa ne može više tako – porodilje na njive, u rudnike, kod Sarape u emisiju, u one navodno uske tunele na Koridoru 11 pa da se mimoilaze u njima; fantomke na glavu pa uz bager tamo gde treba da se sprovede zakon u kolokvijalnom tumačenju; na konferencije za medije, bre, pa kad neko i pokuša da postavi nenaručeno pitanje a one lepo povade tešku artiljeriju iz brushaltera i stanu u odbranu premijera rečima: “Sram Vas bilo na tom pitanju, vidi se da ste jedan od onih što je majka dojila do sedme godine, ostavljajući volove nepočupanih repova da se bave politikom!”

Pazite, bre, 15000 za dvoje dece, a zna se da deca faktički ne troše ništa, tako da bih ja otišao i korak dalje od čoveka koji je i plodovu vodu u kojoj je plivao iskoristio da pridoda za “Beograd na vodi” – garantujem da se drogiraju!

Ne deca već majke, jer na šta inače potrošiti tolike novce?!

Vlast za seks sa narodom nije tražila ništa za uzvrat, osim nešto od penzija, plata, zatvaranja firmi i sličnih sitnica, ali ni jednog trenutka nije zavapila: “Je*emo vas ko volove, aj sad da platite!”

Da Vas podsetimo:  NOVI IZBORI: Rezervišite mesto na spisku kapilarnih glasova!

Plaćamo zbog toga – da, ali to je ipak bio seks koji će nam za dve, najkasnije dve i po godine omogućiti da rodimo mečku, a ne kao ovima – običnu decu koja još koštaju kao da su spremale zimnicu ne štedeći ni na čemu!

Sramota, bre!

Dok su majke takve i ne treba da čudi što se deca pitaju otkud nama rep i kopita, a političarima koji onoliko rade za naše divno sutra – samo magareće uši, apetit slona i pamet guske u magli…

Mihailo Medenica

Nedeljnik

2 KOMENTARA

  1. Kad god pomislim da je Vučić dotakao moralno i ljudsko dno, on me, za para dana,iznenadi nekim svojim „mudrim“ zaključcima i rečima i onda danima ne mogu da spavam i samo se pitam šta li su nam to stavili u vazduh pa ne možemo da se pokrenemo i okrenemo. Jer nema drugog objašnjenja, nečim su nas zatrovali, nekim glupogasom koji otupljuje mozak i umrtvljuje čula. Koliko muva je poletelo an AV u studiju RTS a mi nismo reagovali? Stoka srpska. A dobri vojnik Švejk je sliku imperatora sklonio zato što na nju naleću muve i seru i tako… njemu bilo žao, poštuje svog vladara, pa ga sklonio …. od muva i govana. A mi ništa. Naleću muve na Aciku mi ….sram nas bilo.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime