Poruka S. Kurca: Juriš u reforme!

2
1206

sebastianPočetak pristupnih pregovora sa Srbijom predstavlja „startni hitac za reforme“, ocenio je danas ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc.

„Postoje jasni kriterijumi i tek kada oni budu ispunjeni moguće je pristupanje. To važi za sve zemlje i one u kojima Austrija ima interese“, poručio je on pred današnju prvu međuvladinu konferenciju u Briselu, kojoj će lično prisustvovati.

Kurc je ukazao da Srbija želi okončanje pregovora do 2018., dodajući da će se tek videti da li je to realno.

Prema njegovom mišljenju posebni izazov predstavlja kosovsko pitanje, ali isto tako i oblasti vladavine prava, pravosuđa, smanjenje biroktratije i ekonomski razvoj.

U slučaju Srbije, Kurc naglašava, da Austrija ima veoma velike interese.“Za nas je, na osnovu geografske blizine, ali i ekonomske i ljudske povezanosti važnije da li u ovom regionu vlada stabilnost ili ne na primer od Portugala. Smatram da pristupni pregovori predstavljaju dobitnu situaciju za obe strane, jer Srbiji daje perspektivu, a nama stabilnost“, objasnio je Kurc.

Na pitanje da li Srbija mora da prizna nezavisnost Kosova Kurc je kazao da „ukupni paket podrazumeva adekvatno rešenje za Kosovo“.
„Mi smo priznali Kosovo i Kosovo mora takođe imati perspektivu“, objasnio je austrijski stav.

Tanjug

like-button.net here

wordpress-themes.org here

2 KOMENTARA

  1. eh dijecko jos si ti zelen jeste da te neko ugurao u austrijsku politiku ali nemas ti jos ni alata ni zanata da ikome drzis pridike,.zelen si jos uvijek ,..-
    o kosovu priznali ga vi ili ne nije ni bitno ipak ce se u beogradu odluciti ,iako ovo zvuci kao da je gotova stvar nezavisnost ,bla,bla ,bla,.nema od toga nista,. OPET CE BEOGRAD IMATI SVE KARTE U RUKAMA A POBUNJENI SIPATARI CE NA AZILE PO SVIJETU I U ALBANIJU DA POBIJEGNU A NAROD SIPTARSKI CE DA PATI NAREDNIH 50 GOD PONOVO ZBOG THACCIJA ,HARADINAJA I SLICNIH ,. sada oni vode 2 : 0 ali tekma traje 90 min tek je prvo poluvijeme naravno ova vlast mora da preda kosovo ali to nije definitivno jer nikada nista nije definitivno jer definitivno i ne postoji,.opet cemo ga dobiti pa izgubiti i tako jovo na novo ,karavani idu psi laju ,…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime