Poruku našeg neurohirurga mlađim kolegama treba da pročita svaki lekar u Srbiji

1
594

Jedan od naših najboljih neurohirurga Danica Grujičić, posvetila je nekoliko reči budućim kolegama i mladim ljudima koji se odluče za poziv lekara.

Danica je načelnica Odeljenja za neuroonkologiju Kliničkog centra Srbije i redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu. Ona često ima običaj da se na Facebooku obrati svojim studentima, ali i običnim ljudima koji je prate na ovoj društvenoj mreži, a ima ih preko 60.000.

Njeno pismo budućim lekarima prenosimo u celosti.

„Mlađe kolege, ako se odlučite za ovaj poziv, zaboravite na radno vreme, vi ste lekar i hirurg 24 časa dnevno 365 dana u godini. Vaše znanje i veština su jedini način da pomognete drugom čoveku i oslobodite ga bola. Budite spremni da narednih decenija svakodnevno ulazite u salu i preuzimate odgovornost za tuđe živote. To je ogromna odgovornost i ogroman stres koji drugi ljudi ne mogu da razumeju i ne tražite to od njih, zato što samo vi znate koja je nagrada kada spasite život.


Kada uđete u salu svi vaši problemi moraju ostati ispred. Unutra unosite samo vaše znanje, veštinu i mir. Kada izađete niko neće znati da ste tog dana spasili nekoliko života i da to radite svakog dana. Vaša nagrada će biti kada sretnete pacijenta da potpuno zdrav uživa sa svojim najbližima. Vaši izazovi i iskušenja biće najveći ali i nagrada, a to je spašen život.“

Izvor: Noizz.rs

1 KOMENTAR

  1. Mislim da je ovaj vud razmislhanha odavno iza nas lekar je isti sto IT inzenjer sam u oblasti bionsuke koji mora da ima dobru platu kreativni potencijal i dobre uslive za rad sve ostalo su floskule.Razume se nekada treba se i zrtvovati za neciji zivot ali zna se kada.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime