Poslanike na socijalnu pomoć!

0
827

protest-radnika
Nikakva kozmetika, pa ni „bolne reforme“ ne mogu biti ni od kakve pomoći.

Na redu je: totalna promena, promena sistema.
Ona će se obaviti ovom ili onom vrstom konsenzusa, koji će imati odlike revolucije, nenansilne i neoružane, ali vrlo duboke i neodstupne.

Prve mere vlade koja će nastati posle pada partijske diktature , dobijanjem saglasnosti dve trećine punoletnih državljana, biće:

1) povećanje minimalca na bar 30 hiljada dinara, otkazivanje smanjenja plata u javnom sektoru, kad su u pitanju neophodne službe: prosveta, zdravstvo,policija, vojska.
Poslodavci prve godine od nastanka novog sistema, sistema demokratske meritokratije, neće morati da uplaćuju doprinose u sadašnjem maksimalnom, nego u minimalnom obimu sada predviđenom samo za osobe do 30 i iznad 50 godina, a država će računati kao da je uplaćen „pun doprinos“.

2) otpuštanje prvih 2oo hiljada zaposlenih u javnom sektoru, a pre svega na poslovima koji nisu društveno korisni i neophodni, raspuštanje svih „državnih agencija“, skidanje sa budžeta svih NVO. Otpušteni će primati socijalnu pomoć u iznosu od 20 hiljada dinara dok se ne preorijentišu i ne pređu na druge delatnosti o čemu će biti informisani kako oni, tako i celokupna javnost. U sklopu ove mere je i zamrzavanje rada Republičke, Pokrajinske i opštinskih skupština, odnosno oduzimanje mandata izabranim poslanicima i odbornicima i ukidanje njihovih „radnih mesta“, a njima će se, ako nemaju stalni ili privatni posao i ako nisu pod istragom kao i ostalima, otpuštenim iz javnog sektora, davati socijalna pomoć na određeno vreme.

3) sprovođenje projekta „Oduživanje Srbiji“, koji će se realizovati na bazi dogovora sa vlasnicima krupnog kapitala (tzv. tajkunima i sličnima), koji će dobiti aboliciju za počinjena nelegalna dela u periodu od 2000. do danas, uz uslov da se odgovarajućim sumama oduže Srbiji; abolicija ne znači oslobađanje od krivičnih dela, nego od suđenja za njih, a u slučaju da neko od njih ponovi ili pokuša da ponovi neko delo iz domena privrednog kriminala, ukida se abolicija i osoba ulazi u redovni sudski postupak, koji se može završiti i potpunom konfiskacijom imovine, (Napomena: Nelegalna dela se mogu dokazati, dokumentacija postoji. Postoji čak i za ratne okolnosti. Iskreno, verujemo, a i znamo, da je većina „tajkuna“ sastavljena od inteligentnih ljudi, koji će se, u svom interesu, odužiti Srbiji /naznake već postoje/ i nastaviti da rade i bogate se. Krajnja mera je samo za bandoglave, a i takvih se uvek nađe. ),

Da Vas podsetimo:  Promašeni projekat „Er Srbije“ u gubicima od preko 600 miliona evra koje će pokriti iz srpskog budžeta!

4) preuzimanje u formi svojevrsnog otkupa dugova koje građani, koji nisu kadri da ih otplaćuju, imaju prema bankama i drugim institucijama. Dugove preuzima država i ona postaje dužnik bankama, što je dobro i za građane i za banke, detalji će biti saopšteni kada dođe vreme,

5) sprovođenje ekonomskog programa koji će uspostaviti i razvijati domaću ekonomiju; program će izložiti nova vlada, nakon što ga pregleda i većinom glasova usvoji Državni savet, sastavljen od eminentnih stručnjaka iz raznih društveno korisnih oblasti.

Sve pobrojane i druge mere će se sprovoditi istovremeno, samo što će prva, druga, treća i četvrta biti sprovedene odmah, a peta će se sprovoditi godinama.

DODATAK PISAN POSLE MAJSKE KATASTROFE

Nevolja koja nas je zadesila sa svom pratećom nesposobnošću aktuelnih vlasti samo dodatno potvrđuje da i Vlada i ministarstva moraju dospeti u ruke samo onima koji poseduju znanje i sposobnost (situacija je ozbiljna i jedino oni mogu da nešto urade).

Više nego ikad urgentna je realizacija glavnog zadatka saopštenog u 4 reči: ŽIVETI OD DOMAĆE EKONOMIJE.

P.S.

Ove mere, a naročito njihova konkretna realizacija, će se usklađivati sa stavovima Državnog saveta, koji će činiti eminentni stručnjaci iz raznih društveno korisnih oblasti.

Dragan Atanacković Teodor

srpskikulturniklub

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime