Posle Vebera, Vučić između Ezopa i Servantesa

0
277

“Šta da činim? Molba je od Kralja, a pismo je dinamit čija bi eksplozija mogla da uzdrma temelje Evropske unije.”

Ilustracija: KM Novine 2017
  • Vučić: “Španija nas je zamolila da sada ne šaljemo pismo Evropskoj komisiji, ali nećemo odustati”. (fakti.org, Oktobar, 9.2017.)
  • “Briselski Kipranin Stilijanidis indirektno savetuje Srbiji da se mane upoređivanja Kosova i Katalonije.”(fakti.org, Oktobar, 9.2017.)

“Zove me , jutros rano, Njegova Ekselencija, Kralj Španije (moj prijatelj) s molbom da ne otvaram kovertu u kojoj je pismo Evropskoj komisiji, jer bi sadržaj mog pisma dodatno iskomplikovao poziciju Španske Kraljevine.

Šta da činim? Molba je od Kralja, a pismo je dinamit čija bi eksplozija mogla da uzdrma temelje Evropske unije.

Zovem hitno Anu Brnabić, predsednicu i, člana mog poštanskog saveta, i naređujem da izbaci pismo iz torbe sa diplomatskom poštom, što sam joj naredio da nosi u Brisel. ‘Zašto gospodine Predsedniče’, pita ona. Rekoh izbaci pismo. Poslaćemo im pismo izvinjenja i objasniti da je pismo pogrešno adresirano na Evropsku komisiju umesto na moje birače. ‘OK Predsedniče’, reče mi ona i dodade: ‘gospodine Predsedniče, Stijanidis iz Brisela vam poručuje da se manete Katalonije, jer ona je Španski problem, a mi smo na perspektivnom putu prema EU, a Kosovo je, i onako, specifičan slučaj, specifičan slučaj…”

Ovaj intervju Vučić nije dao nikome, pa ni Pinku, ni Mariću, a zvuči, priznaćete, kao da ste to negde čuli. Ne znam, poštovani Narode, da li ste vi, kao i ja zabrinuti za zdravlje osobe, koja je, mimo naše volje, naš Predsednik. Stičem utisak da ga je zahvatila neka vrsta morske bolesti, od koje ne povraća on, nego mi koji ga slušamo. Ova morska bolest kod njega se manifestuje opasnim brkanjem laži i stvarnosti i verovatno je uzrokovana veoma dugim ležanjem na palubi broda Moneron i neprestanim čitanjem Ezopa, Vebera i Servantesa.
Znate kako se kaže: pobrkalo mu se u glavi što dovodi do oštre forme šarlatanstva.

Živela Srbija!!!

kmnovine.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime