Tople čorbe su idealne za hladne dane, a i dodatak su svakom ručku ili večeri.
Donosimo vam recept posne čorbe sa knedlama, koja je više nego ukusna.
Potrebno je:
– 2 kašike ulja
– glavica crnog luka
– 3 krompira
– 2 korena manja celera
– 1 šargarepa
– kašika brašna
– so, biber, začin po volji
– malo celerovog lista
Sastojci za knedle:
– 2 kašike brašna
– 2 kašike griza
– polovina praška za pecivo
– malo vode
Na ulju propržiti seckan crni luk, dodati na kockice sečen krompir, šargarepu i celer. Naliti sa dva litra vode i kuvati. Za to vreme napraviti knedle. Brašno, griz i prašak za pecivo izmešati, dodati vrlo malo vode da se dobije gusta kaša. Kada povrće omekša, malo ispasirati, posoliti, pobiberiti i začiniti začinom, zatim kašičicom ubacivati knedle. Kuvati 5, 6 minuta da omekšaju.
Izvor: opanak.net