Postavite spomenik Stefanu Nemanji

2
906

Otvoreno pismo dr Dobrosava Nikodinovića predsedniku vlade Republike Srbije

Predsedniče Vlade Srbije, gospodine Aleksandre Vučiću,

Udruženje Ras iz Novog Pazara je 2002. godine uradilo bistu Velikog župana Stefana Nemanje za spomenik u Novom Pazaru. Bista je delo vajara Kolje Milunovića. Opštinska vlast Novog Pazara, odnosno Rasim Ljajić, već 14 godina ne dozvoljava da srpski narod postavi spomenik Stefanu Nemanji u Novom Pazaru u ulici Stevana Nemanje broj 2, ispred zgrade opštine Novi Pazar.

nemanja
Spomenik Stefanu Nemanji je godinama „zarobljen“ u podrumu jedne banke u Novom Pazaru

Podnosili smo Opštini Novi Pazar više zahteva za dozvolu. Na odgovor na poslednji zahtev za dozvolu čekali smo 7 godina. Odbili su nas sa obrazloženjem da bi bista ometala pešačku komunikaciju. Za ovih 14 godina ni jedan gradonačelnik Novog Pazara nije hteo da nas primi na razgovor, jer jednostavno žele da nismo građani Opštine Novi Pazar, nismo njihovi. Tužili smo Opštinu Novi Pazar Upravnom sudu u Beogradu koji je presudio u našu korist, ali 2 godine čekamo da Opština postupi po presudi Upravnog suda. Iza svega stoji Rasim Ljajić.

Nažalost ni Vi predsedniče Vlade Srbije niste odgovorili na našu molbu da intervenišete da se Spomenik postavi, kao ni prethodni predsednici Vlada Srbije, ni predsednici Republike Srbije Koštunica, Tadić i Nikolić. A Novi Pazar nije u Albaniji već u Srbiji, čiji je predsednik Vlade Aleksandar Vučić a Rasim Ljajić njen ministar i podpredsednik Vlade više od petnaest godina.

Vi hoćete da Srbija uđe u Evropsku uniju, a deo Srbije Raška oblast je još pod osmanskom vlašću i dalje se neprestano islamizira još od 14. veka, a njen predsednik Vlade je podanik sultana Rasima Ljajića. Šta da kažemo na to?

Bilo šta i bilo kako, sve što kažemo nije ni dovoljno ni preterano, ništa ne može da opere obraz srpskoj Vladi jer je nisko pala i drhti od osmanskog istorijskog straha. U Raškoj oblasti Srbija nije suverena, Srbi Raške oblasti se osećaju kao prava turska raja bez ičije zaštite, napušteni i od Vlade i od SPC i od kulturne i naučne elite, izgleda i od samog Gospoda Boga.

Novi Pazar, 24. decembra 2015. - Premijer Srbije Aleksandar Vucic, ministar trgovine Rasim Ljajic i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Djuma Rasid Sejf Zajed Al Daheri na otvaranju Dijagnostickog centra u Novom Pazaru, jednog od tri objekta, koji su podignuti kao rezultat dobre saradnje grada sa Vladom Republike Srbije i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk
Novi Pazar, 24. decembra 2015. – Premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar trgovine Rasim Ljajić i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Djuma Rasid Sejf Zajed Al Daheri na otvaranju Dijagnostičkog centra u Novom Pazaru, jednog od tri objekta, koji su podignuti kao rezultat dobre saradnje grada sa Vladom Republike Srbije i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

U Srbiji vlada bezakonje, samovolja i strah od sile kojekakvih vladinih činovnika. Stideo bih se da sam na Vašem položaju predsednika Vlade Srbije, a Vi se time ponosite i to svakom prilikom bez zazora ističete.

Da Vas podsetimo:  Potreba za autoritetom i palanačka svest

Novi Pazar, 24. decembra 2015. – Premijer Srbije Aleksandar Vučić, ministar trgovine Rasim Ljajić i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Rašid Sejf Zajed Al Daheri na otvaranju Dijagnostičkog centra u Novom Pazaru, jednog od tri objekta, koji su podignuti kao rezultat dobre saradnje grada sa Vladom Republike Srbije i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. FOTO TANJUG

Vi podižete monumentalni spomenik Velikom županu Stefanu Nemanji u Beogradu umesto da taj Spomenik podižete u Nemanjinom Rasu, njegovoj prestonici. Stefan Nemanja nikada nije nogom kročio u Beograd u svojih 87 godina. Jedini Nemanjić kralj Dragutin, čukununuk Nemanjin, je živeo u Beograduu 13. veku.

U Beogradu podignite spomenik kralju Dragutinu a spomenik Stefanu Nemanji postavite u Novom Pazaru koji je drugo ime za poturčeni Ras, prestonicu Srpske države koja se zvala Raška i prekinite pravno nasilje nad Srbima Raške oblasti, oslobodite je od osmanske vlasti.

Vi niti znate istoriju srpskoga naroda, niti poštujete pretke srpskoga naroda a hvalite se blistavim znanjem. U stvari samo pokazujete da ste žedni slave, čak otimate od ubogih, gladnih i onemoćalih penzionera da gradite Skadar na Bojani da biste fascinirali sami sebe.

Srbija je u opštem haosu i rasulu a jedan od protagonista tog haosa i rasula ste Vi sa svojim disharmoničnim, haotičnim vladnjem. Okrenite se oko sebe i vidite kako narod stenje u blatu bespuća pod višedecenijskom bedom koju ste Vi uvećali. Ali Vi za tako nešto niste sposobni, Vi vidite samo sebe.

Srbijom vlada neviđeno vlastoljublje i samoljublje. Prestanite da gledate samo svoj lik u ogledalu i da tražite da Vam ono potvrdi Vašu umišljenu veličanstvenost. A ne znate ni ko je Stefan Nemanja, podižete mu spomenik pred svojom kancelarijom da biste se divili samom sebi a ne najvećem sinu srpske istorije i srpskog naroda. Čak slavite Dan državnosti Srbije koji to nije, brišete hiljadu godina istorije srpskog naroda sa sve Nemanjinom Raškom, veleučeni zalutali sine Srbije, i ne vidite da Vam osmanizam vršlja po Srbiji i samo što nije zaveo čifčijski rajinski sistem u Raškoj oblasti.

aleksandar-vucic-mondo-stefan-stojanovic-24

I prestanite da u javnim nastupima spominjite turski okupatorski izraz „sandžak“ za svetu Nemanjinu Rašku.

Da Vas podsetimo:  Veliki čovek koji je utemeljio i izrodio savremenu srpsku državnost

Raška oblast se reislamizira pred Vašim očima i očima miliona Srba koji ne znaju šta vide ono što gledaju. Da nije manastira Đurđevih Stupova, Sopoćana, Mileševe i drevne Petrove Crkve, ni jedan namernik ne bi rekao da se nalazi u Nemanjinoj Raškoj već u osmanskoj Turskoj. A Vi vajni predsedniče Vlade Srbije, od bljeska sopstvenog vlastoljublja koje Vas zaslepljuje 24 sata svakodnevno, ne vidite rajinski život obespravljenih Srba u Srbiji. Vidite li Vašu ulogu u tome?

Svesno žmurite pred istinom! Svoju nemoć i neuspešnost vladanja pravdate tuđim greškama. Pa zar Vi niste tu da te greške otklonite a ne da se pravdate tuđim nedelima i to neviđenim banalnim načinima?

Vama nije dopuštena ni jedna ružna reč, ruženje bilo koga, ni po koju cenu ne smete uvrediti narod. Vaše ponašanje je skandalozno, vaše vladanje je zaprepašćujuće, Vi ste u haosu, ostaćete upamćeni kao najmaligniji predsednik Vlade Srbije, koji moždi Srbiju svojim neznanjem, strasnim vlastoljubljem i prevelikim sopstvenim strahom. Sami sebe lažete da vešto plivate izmeću Istoka i Zapada a ustvari gurate Srbiju u kolonijalnu zavisnost i potirete njen suverenitet.

Ovo Vam govorim ne da Vas uvredim, ne daj Bože, već da Vam kažem da Vas Vaše ogledalo laže, iskrivljeno je, podražava groteskne odraze dinosaurusa. Ogledalo istine je ovaj sramni slučaj Spomenika Stefana Nemanje u Novom Pazaru.

vucic1Bila bi tragična greška ako zaključite da je ova priča nacionalistička fabula srpskog nacionaliste. U tom slučaju bilo bi nam jasno da ništa niste shvatili. Vi problem Raške oblasti zaobilazite u širokom krugu, žmurite pred njim.

Pogledajte Srbiju sa zemlje. Prvo nahranite gladni narod, megalomane, a ne da pravite Skadar na Bojani kao Prokleta Jerina, ali ona iz nužde, a Vi iz obesti ili nečeg još goreg.

Arapskim tarabama zakljanjate drevni Dragutinov Beograd, podižete monument Stefanu Nemanji na pogrešnom mestu a bacate njegovu bistu koju su ‘osmanlije’ 14 godina utamničile u podrumu, srljate u Evropu da bi joj gladni srpski narod prao sudove, dok ni kontejnerski konzumenti više nemaju šta da nađu ni u kontejnerima.

Zar je moguće da ste toliko obnevideli, žalosni moj gospodine, ili Vam je opijum vlast vlastoljubivim halucinacijama toliko iskrivila sliku stvarnosti u kojoj narod pod bedom stenje, a Vi guslate li guslate junačke pesme o samom sebi?

Da Vas podsetimo:  Šta znači biti bogat?

Osvestite se. U Srbiji postoje i žive i drugi ljudi osim sve i svuda prisutnog Aleksandra Vučića. Na sve strane bukti socijalna i demografska patologija, porodice se u krvi istrebljuju, patološke ponude na svakom koraku, u svim institucijama i na svim nivoima. Srbija se ne obnavlja, stari i odumire. Mesečno 2500 stanovnika Srbije umre više no što se rodi, a Vi ni reč o toj strahoti. Progutali ste jezik koji je spreman na ruženje.

Prestanite da verujete sopstvenim lažima, dok običan svet Srbije odavno veruje samo svojim zdravim očima a ne zabludelom Vučiću. Ne zavaravajte se bučnim lavežom Vaših pasa iz Vašeg dvorišta kako bi zaradili kosku sa vašeg stola. Sutra kad Vas snađe sunovrat, istom žestinom ti psi lajaće i na Vas. To je pravilo pseće prirode, ujedaju samo za grlo i srce.

Moja namera, ma koliko izgledala cinična, neverovatna i ne sviđa Vam se, je najdobronamernija i bez laži. Lekovita je, otvara oči zabludelim i prestrašenim. Odigraj kolo do kraja babo, platila si.

Predsedniče Vlade Srbije gospodine Aleksandre Vučiću, Srbi Raške oblasti od Vlade Srbije zahtevaju:

– da prekine četrnaestogodišnju sramotu Srbije i postavi Spomenik Stefanu Nemanji u Novom Pazaru u ulici Stevana Nemanje broj 2 na prostoru gradskog trga ispred zgrade Opštine,

– da prekine pravno nasilje i činovničku samovolju nad Srbima Raške oblasti i vrati im samopoštovanje i oduzetu ravnopravnost sa ostalim građanima Srbije,

– da Vašim službenicima, pa i ministru Rasimu Ljajiću zabrani da u zvaničnim i javnim nastupima upotrebljavaju turski izraz ‘sandžak’ za svetu Nemanjinu Rašku, sada Rašku oblast, čime islamizuju svest građana Srbije, podstiču ih na separatizam, zagovaraju tursku baštinu u Srbiji. Turci su davno ukinuli sve sandžake, taj izraz je nepoznat u svetu a u Srbiji se promoviše u nameri da bude ime islamske države!

Uvereni da ćete naše zahteve sa zadovoljstvom ispuniti s dužnim poštovanjem Vas pozdravljamo.

dr Dobrosav Nikodinović,
predsednik Udruženja Ras Novi Pazar
ulica Omladinska 44
063 640 746
dnikodinovic@yahoo.de

_____________

Izvori:
infocentar pancevo, putem elektronske pošte

stefan-nemanja-veliki-zupan-300x160

Udruženje “RAS”, Zahtev Vučiću: SPOMENIK STEFANU NEMANjI U NOVOM PAZARU

ljudigovore.com

2 KOMENTARA

  1. Речи не помажу. Шта друго да користимо да би нас власт чула и услишила?

  2. Podrzavam. Postovanje (za Vucica i bulumentu) ne delim. Verovatno bi bilo svrsishodnije da vas zahtev posaljete americkoj imperiji, jer su gorepomenuti samo izvrsioci njenih naloga. Evo, Bosnjacko nacionalno vece iz N. Pazara (koje finansira vlada Srbije) bas bese u Drenici da se pokloni spomeniku Jasarju i Poluzi, i da izjavi da su oni bili heroji i branioci „Bosnjaka“ od cetnika (za Poluzu), a da su Srbi bili agresori. Naravno, Ljajic je to odnah osudio, ali to je samo za stampu. Da BNV nema podrsku u tom pravcu, u kontekstu neprekidnog slabljenja drzavnosti Srbije i duha nacije, takve stvari se jednostavno ne bi dogadjale.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime