Potkivanje uma ili Ikea kao blokeja

1
1499

Dok se deca političara pripremaju da jednog dana preuzmu dizgine (čitaj, fotelje) iz ruku svojih roditelja, ostatak Srbije ili je na umoru ili je daleko od rodne grude, gde živi život dostojan ljudskog bića. Vlast kontroliše medije, jer zna da se samo tako može narodu menjati svest, onako kako im je volja – ili, tačnije, onako kako to želi Bundestag i AV-ovi zapadni mentori, Bler i Merkelova. Vlast zna da može da traje, jedino, ako ispunjava želje onih koji su nas nemilosrdno razarali, najpre bombama, pre, bezmalo, dve decenije, a potom finansijskom knutom, do danas. Jedino tako mogu sebi priuštiti lagodan život, a svojoj deci (oni koji ih imaju) obezbediti mirnu „tranziciju“ („od oca je ostanulo sinu“) ka nastavku „plodnog i perspektivnog“ života u Srbiji.

Aleksandar Vučić: Zato što sam pametan!

Naš AV se i dalje hrabro drži, ničega ga nije sramota, jer, eto, on se promenio (više ne traži ‘sto za jednoga’, već milione za jednoga), a ono što je bilo treba zaboraviti i svom snagom pohrliti u ‘svetlu budućnost’.  Otuda se naš veliki Vođa dao na posao „preumljivanja“ naroda, svakako, po tuđoj naredbi i vlastitom modelu, iako taj narod nikada nikome nije pretio, niti zlo mislio.

Veliki predsednik za novine „Alo“ daje „autorski“ tekst, iako on više nije, niti može biti, autor bilo čega. Naslovljava ga indikativno: „Ne greši samo onaj koji spava!“ Eto, najveću moguću ljudsku glupost, prepametni AV izvlači i pokušava da je narodu podmetne pod vrhunsku mudrost. Jeste, sada vidimo da ne greši pilot koji zaspi u avionu i putnike prepusti božjem izboru i Lajbnicovoj ideji, zvanoj ‘dovoljan razlog’. Ne greši čovek koji spava dok mu kuća gori! Savršeno. Savršeno! Pa hajdemo onda svi da spavamo barem onoliko časova koliko AV provodi u predanom, posvećenom i vrednom radu. I logično je: predsednik nam je budan po 24 sata na dan – i otuda tolike greške u njegovom radu. Treba da se vidi kako i njega oterati na spavanje.

Da Vas podsetimo:  Alijina vizija o „slaboj Srbiji i jakoj BiH“

Predsednik nam je zaslužan što je izvesna „Ikea“ (nekakvo preduzeće koje se bavi trgovinom, pretežno nameštaja), stigla u Srbiju. Ikea je, poučava nas AV, najvažnija stvar u Srbiji i obližnjoj galaksiji, koja se dogodila u poslednjih nekoliko melenijuma. Sa Ikeom se može meriti jedino Zakon o rabu (božjem). Da nije Ikee, narod u Srbiji uopšte ne bi umeo da misli.  Bez Ikee mase nikako ne bi shvatile da je najvažnije da odu u tu mega-prodavnicu i tamo izaberu dobar krevet, dvosed ili, još bolje, trosed; kupe jedan kvalitetan madrac, jastuk i ćebe, naravno – i da se onda lepo i toplo ušuškaju. U Ikeinim proizvodima spavanje je savršeno. Osnovni moto jeste: legneš, spavaš, hrčeš – i ne grešiš!

Otuda, viče Vođa, upozoravajući nas: Zar treba da čekate da za vas sve ja uradim? Koliko puta moram da vas opomenem i da vas upozorim na to, da ste užasno lenji, nepomerljivi? Narode, prenite se i krenite na spavanje!

Zapravo, AV-ov naslov „autorskog“ teksta za list „Alo“ i nije njegova originalna mudrost, već su to reči vlasnika Ikeee, nekakvog Ingvara Kamprada. Ne treba da se prepadnemo ovog neobičnog prezimena (Kamp-rad), koje nas odnekud podseća na čuvenu krilaticu iz prve plovine prošlog veka: Arbeit maht frei („Rad oslobađa“). U stvari, rad u kampu (logoru) jako je važan za mentalno zdravlje masa. Sve se ovde odnekud složilo (da li slučajno), jer čovek koji nam je doveo Ikeu – da bi nas, pored nuđenja bezgrešnog sna, preumio (načinio umnijim) – u toku Drugog svetskog rata bio je član nacističkog pokreta u Švedskoj.

Eto, mladost – ludost! Svakome se desi da pogreši, izabere loše društvo, poneko greškom unesreći čoveka ili veliki broj ljudi, ali najvažnije je da se greška shvati, prihvati i prizna. A posle je sve lakše. Kamprad i AV imaju, vidimo, dosta sličnosti. Obojica su bili ideološki isključivi, a u ljudskom smislu nemilosrdni. „Sto za jednoga“ zajednički im je imenitelj.

Da Vas podsetimo:  Srpska „struka“, Đoković i Gejts koji nije vakcinisao svoju decu

Sad nam je jasno zašto je AV toliko oduševljen Ikeom, ili pre vlasnikom Ikee – Kampradom. I Kamprad, kao i AV, teško je grešio i zadugo nije bio spreman da svoju grešku prizna. Priznao ju je onda kada je morao i kada su njegova loša dela izašla na svetlo dana. Istina, tu su i razlike između ove dvojice, jer Kamprad je morao da prizna svoju grešku (ili greške) pred svojim narodom, a AV je isto to morao da učini u političkom cirkusu, zvanom „Klintonova fondacija“.

Narode, spavajte da ne grešite kao nas dvojica – u horu nas opominju i AV i Kamprad. I Veber, takođe, onaj bez kojeg se ne bi znalo šta je to protestantska e(ste)tika. A toliko hvaljeni Veber je i veći „grešnik“ od ove dvojice, gorepomenutih. I Veber je bio vredan, smopregoran, posvećen svom poslu, bio je po ceo dan budan – i morao je da greši. U stvari, da nije bilo Vebera i njegove (od Ničea ukradene) „volje za moć“, koju je on omasovio, kolektivizovao, verovatno ne bi bilo ni Nacionalsocijalističke partije, ni nacista u Nemačkoj (pa ni u Švedskoj), pa Kamprad, i AV pride, ne bi mogli/morali da pogreše.

Na kraju, ko god pročita AV-ov „autorski“ tekst u listu „Alo“, primetiće da je on napisan s nekakvom bezrazložnom dečjom radošću, nekakvim oduševljenjem koje nema nikakve veze sa realnošću. „Stvaralačke igre“ su potrebne detetu, koje u mašti uspeva da izgradi čitav svoj svet, možda i veći od „Beograda na vodi“. Ali ako se takvom imaginacijom služi predsednik jedne države (makar i vazalne kakva je Srbija), narodu i ne ostaje ništa drugo nego da spavajući odživi svoj „bezgrešni“ život ili da se naglo probudi, i kaže caru istinu.

Da Vas podsetimo:  Čime Srbija vraća „bespovratnu pomoć” Evropske unije

Vreme je da Srbi počnu da greše, najpre tako što će srušiti lažni svet u svojoj, a time i u AV-ovoj glavi i glavama svih onih koji su umislili da se narod može uspavati za sva vremena. Jeste AV-e, sve je moguće, baš onako kako prenosiš veliku „mudrost“, navodno, Kampradovu: Narod će se uskoro dići iz kreveta (Ikeinog ili nekog drugog), probudiće se Srbi iz zaludnog sna u koji si ih uveo, protrljaće oči i shvatiti da su na ivici provalije do koje si ih hipnotisane doveo. I red je da u takvu provaliju upadneš prvi, zajedno sa onima koji te slepo slede. Ostali svet će se onda okrenuti i nastaviti da ozbiljno (budno) radi. A jedina greška će im ostati žal za tim što se nisu ranije prenuli i shvatili da je moguće uraditi i ono, što je, koliko juče, izgledalo nemoguće.

D. Gosteljski

www.koreni.rs

1 KOMENTAR

  1. Opet EU neprijatelji Srba i Srbije na strani svoje miljenice NDH baš kao i kad su proterali i genocidom očistili Republiku Srpsku Krajinu os Srba. Do kada EU misli ponizivati ​​Srbiju, Republiku Srpsku, Makedoniju, BH-Federaciju i Crnu Goru za račun Hrvata i Hrvatske. Oni pozivaju na dogovor s Hrvatskom koja je započela s blokadom i ucjenama i nikome ništa jer su oni čedo i miljenici te iste EU. Treba bar mjesec dana držati hrvatsku robu na čekanju da se nauče pameti. Ali NE ovi naši poslušnici samo slušaju EU koja nas sustavno ponižava i uništava.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime