Povezivanja mladih iz Srbije i Republike Srpske

0
773

rukeeeeeBEOGRAD – Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) pokrenula je projekat „Povezivanje mladih Republike Srbije i Republike Srpske koji će se realizovati 24. i 25. decembra u Banjaluci.

Upravu za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Vladu Republike Srpske, organizovaće panel o povratku mladih na kome će pored zvaničnih predstavnika institucija, govoriti predstavnici Privredne komore Republike Srpske, kao i mladi uspešni preduzetnici povratnici.

Panel će se održati u Konferencijskoj sali Administrativnog centra Vlade Republike Srpske.

Pored održavanja panela, biće održan i svečani događaju povodom Zimske OSSIlacije koji će se održati u Narodnom pozorištu Republike Srpske s početkom u 20 časova.

Tom prilikom prisutnima i uvaženim gostima obratiće se predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, NJegova Ekselencija ambasador Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Stanimir Vukićević, osnivač Hey Success platforme za mlade Milenko Pilić, generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i predsednik Organizacije srpskih studenata u inostranstvu Aleksandar Jakovljević.

Sledećeg dana, 25. decembra, planirano je u saradnji sa gradonačelnikom grada Banjaluka, sađenje „Stabla prijateljstva“ na kampusu Univerziteta u Banjaluci.

Pored znatnog broja istaknutih ličnosti iz političke, akademske, i kulturne sfere, za ovu priliku u Banjaluku, OSSI će dovesti 100 mladih uspešnih istaknutih studenata kao i lidera omladinskih organizacija iz Srbije i 50 mladih studenata iz drugih gradova Republike Srpske. Ovaj događaj predstavlja jedinstvenu priliku da se naši gosti upoznaju sa radom OSSIja, njenom istorijom, dosadašnjim uspesima, budućim planovima ali i da spoji mlade i talentovane ljude i potpomogne razmenu ideja i iskustava među njima. Bila bi nam čast kada bi Vaša medijska kuća podržala jedan od najvažnijih projekata i događaja za našu organizaciju tokom ove godine.

Zimska OSSIlacija, kao i ceo projekat, označiće otvaranje i početak rada kancelarije Organizacije srpskih studenata u inostranstvu u Banjaluci.

Da Vas podsetimo:  U nekadašnjem Sirmijumu, današnjoj Sremskoj Mitrovici rođeno je šestoro rimskih careva

Maja Jovanov

www.dobrevesti.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime