Povukao bi se da si pametan: Džaba ti vanredni izbori, narod će te i dalje mrzeti

0
730

glavni odbor SNS- foto TanjugVanredni parlamentarni izbori koje je Aleksandar Vučić odlučio da raspiše u 2016. godini biće treći izbori u protekle četiri godine. Džaba Vučiću vanredni izbori, kada će ga narod i dalje mrzeti.

Vučićeva patološka potreba da vanrednim izborima “proverava poverenje građana” obiće mu se o glavu, kao što se obilo o glavu i ostalim liderima kada su veštački raspisivali izbore u trenutku najveće popularnosti.

Očigledni primeri su svakako Slobodan Milošević i Boris Tadić.

Međutim, Vučić ne raspisuje vanredne izbore kako bi “proverio poverenje građana”, već ima za cilj da katastrofalne rezultate iz prethodnog perioda poništi. Da li ste primetili da se Vučić pravi kao da nije već četiri godine na vlasti?

Samo se računaju “rezultati”, odnosno, neuspeni od izbora 2014. godine pa do danas. Neuspesi koje je beležio od 2012. do 2014. godine praktično ne postije u njegovoj glavi.

Vučić to pokušava da uradi i sa novim vanrednim izborima. Nada se da će narod zaboraviti na neuspehe i katastrofalnu politiku od 2014. godine do 2016. godine.

Vučić je juče rekao da se na izbore ide kako bi se “razrešio društveni sukob koji blokira reforme” i da je vladi potreban pun mandat “kako bi do 2020. dovršila započete reforme koje su Srbiju izvele na dobar i siguran put”.

Vučić je sam priznao da mu je namera da sa novim izborima izbriše neuspehe od 2014. do 2016. godine. To dokazuje njegova rečenica: “da se razreši društveni sukob koji blokira reforme”. Ko blokira reforme? Ko stvara društveni sukob? Zašto Vučić želi da ukloni društveni sukob koji je nastao zbog njegove šizofrene politike?

Podsetimo da je Vučić jednom prilikom izjavio da zna da je 90 odsto građana protiv reformi.

Vučić je stvorio taj “društveni sukob” i to mu je narod jasno rekao. Međutim, lakše mu je da prebacuje odgovornost za svoje neuspehe na druge.

Vučić takođe dodaje da mu je potreban “pun mandat”. Ko je Vučiću oduzeo pun mandat koji je dobio 2014. godine? Dakle, Vučić namerava da vlada do 2020. godine, ali tako da se katastrofalni rezultati iz prethodnih godina u potpunosti zaborave.

Praktično, Vučić namerava da izbriše protekle četiri godine. Pitamo se kako bi Vučić prošao sa tim rezultatima da od 2012. godine nije raspisivao vanredne izbore? Verovatno bi ga građani na redovnim izborima 2016. godine sklonili sa vlasti.

Može Vučić na ovim izborima da osvoji svih 250 poslaničkih mesta u Skupštini, ali to neće promeniti činjenicu da ga većina građana u Srbiji istinski mrzi.

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime