Pozorišta na Terazijama kraj sezone 2018/19

0
584

U sezoni  2018/19 Pozorišta na Terazijama, odigrano je 140 predstava na matičnoj sceni i 2 na gostovanju pred oko 55 000 gledalaca.

Sezonu za nama započeli smo premijerom mjuzikla “Inside Out” u režiji Ane Grigorović. Ovaj vrlo specifičan komad sa “samo” šest  ženskih uloga svakako je novina u repertoarskoj politici naše kuće koju je publika, pretežno ženska zbog tematike, odlično prihvatila.

Nakon ove premijere, pozorište je unapredilo način prodaje ulaznica uvođenjem mogućnosti online kupovine koja je olakšala publici van Beograda (ali i van Srbije!) da obezbede svoja mesta na vreme, i još više ubrzala prodaju repertoara. Na ovaj način smo  ispratili savremene potrebe pozorišnog gledaoca čineći odlazak u pozorište udaljenim za samo jedan klik na elektronskom uređaju. Od ove sezone, uveli smo novo radno vreme blagajne koja radi svakim danom od 13 do 19.30 časova.

Planetarno popularni naslov “Mamma Mia!” koji se nalazi i na našem repertoaru od 2015. godine, svoje 100. izvođenje je proslavio u januaru. Krajem juna, proglasićemo jubilarnog 50.000 gledaoca ove predstave čije se ulaznice od početka igranja prodaju u prvih par dana po izlasku novog repertoara.

Zbog kompleksnosti izvođenja jednog od najzahtevnijih muzičkih predstava na svetu “Fantom iz Opere”, u martu su nam se u podeli pridružila i dva operska pevača u ulozi Fantoma – Vasa Stajkić i Dušan Svilar.

Imali smo čast da povodom obeležavanje Dana državnosti i vojske Republike Srbije, početkom marta sa mjuziklom „Zona Zamfirova“ gostujemo u Skoplju pred ministrima Vlade Republike Severne Makedonije, poslanicima Sobranja, ambasadorima i predstavnicima diplomatskog i vojnog kora. Dve večeri za redom sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta a ansambl je pozdravljen ovacijama.

Poslednje izvođenje predstave „Ženidba i udadba“, koje nas očekuje u subotu 15. juna, igraće se kao poklon publici! Premijera ove predstave u režiji Vlade Lazića bila je 2013. godine i pogledalo je blizu 30 000 gledalaca.

Narednu jubilarnu 70. sezonu započećemo premijerom brodvejskog mjuzikla radnog naslova „Brodvejske vragolije“ (The Drowsy Chaperone) u režiji Nebojše Bradića, kome je ovo prva saradnja sa našom kućom. Autorski tim predstave čine Slobodan Obradović (prevod i prepev songova), Milan Nedeljković (orkestracija), Vesna Šouc (dirigent), Miodrag Tabački (scenograf), Marina Medenica (kostimograf), Milica Cerović (koreograf), Ljiljana Mrkić Popović (lektor). U predstavi igraju: Dragan Vujić Vujke, Ivana Popović Ilijin, Slaven Došlo, Jelena Jovičić, Miloš Đorđević, Valentina Pavličić, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Mitra Mladenović, Žarko Stepanov, Milan Tubić, Danijel Korša i Bojana Simeon, kao i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Nakon ove premijere, počinjemo sa radom na novom mjuziklu domaćih autora, baziranom na višedecenijskom opusu jednog od naših najpopularnijih pop kompozitora i pevača Momčila Bajagića – Bajage. U ovom mjuziklu (za sada radnog naslova “Sa druge strane jastuka”) biće korišćeno oko 25 najpopularnijih Bajaginih hitova. Tekst je napisao  naš poznati dramski pisac Stevan Koprivica. O autorskoj ekipi i glumačkoj podeli ćemo vas blagovremeno obavestiti. Premijera je planirana za drugu polovinu januara 2020. godine.

Jovana Šuleić
PR menadžer
Pozorište na Terazijama

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime