Pred sudom zbog falsifikovanja Vukovićeve biografije

0
597
2016-08-13_051705
Netačni podaci kao posledica falsifikovanja

Zbog toga što je Skupštini Grada dostavio biografiju Ivana Vukovića u kojoj je ovaj bio potpisan kao „diplomirani reditelj“ iako je još bio student, Osnovno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv tadašnjeg šefa odborničke grupe SNS, a sadašnjeg predsednika Opštine Niška Banja Dejana Jovanovića.

Jovanović je, piše u optužnici u koju su novinari Južnih vesti imali uvid, optužen za krivično delo „falsifikovanje službene isprave“.

Istragom koja je trajala više od dve godine je utvrđeno, piše u optužnici, da je Jovanović kao šef odborničke grupe SNS u Skupštini Grada septembra 2012. godine odbornicima uz predlog da Ivan Vuković bude v.d. upravnik Narodnog pozorišta koji je sadržao netačne podatke o njegovoj stručnoj spremi.

Jovanović je kao šef odborničke grupe najpre netačni podatak dostavio Odboru za imenovanja, čiji je bio i predsednik, a kada ga je to telo usvojilo prosleđen je Skupštini Grada Niša. Pošto je taj predlog usvojen, objavljen je u zvaničnom dokumentu, odnosno Službenom listu Grada Niša – kažu u Tužilaštvu.

"Preživljava" afere; Ivan Vuković, arhiva JV
„Preživljava“ afere; Ivan Vuković, arhiva JV

Tužilaštvo je u optužnici zatražilo da Jovanović bude osuđen na 3 meseca zatvora.

Podsetimo, tužilaštvo je reagovalo nakon što su Južne vesti objavile da je Vukovićeva biografija falsifikovana, odnosno da je u predlogu koji je SNS dostavio Skupštini Grada pisalo da je Vuković po struci diplomirani reditelj, iako je on tada imao samo diplomu srednje škole.

Tužilaštvo je ubrzo utvrdilo da je krivac za falsifikovanje biografije neko iz SNS, ali je nekoliko meseci kasnije saopšteno i da se razmatra odgovornost zaposlenih u Gradskoj upravi.

Inače, Dejan Jovanović je u međuvremenu napredovao i sredinom juna ove godine imenovan za predsednika Opštine Niška Banja.

Predrag Blagojević

Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime