Predsednik SNS najavio unutarstranačke izbore, u niškom SNS o tome ne znaju ništa

0
1457
Foto: printscreen (ozzonpress.net)

Za 11 godina postojanja Srpska napredna stranka nikada nije imala unutarstranačke izbore. Na rođendanskom slavlju u Novom Sadu prve od osnivanja najavio je predsednik SNS Aleksandar Vučić, i to za novembar. Ipak, u niškom SNS-u ne znaju detalje, ali kažu da nisu iznenađeni.

Dva su detalja sa slavlja naprednjaka izazvala najviše pažnje u politički zainteresovanoj javnosti: lapsus predsednika Vučića koji je Srpsku naprednu nazvao Srpskom radikalnom, uz komentar da se od prošlosti ne može pobeći, kao i najava izbora u SNS-u – onih koji nikada nisu održani.

Velike promene desiće se na stranačkim izborima u novembru. Moramo izbaciti one koji su se borili za lične interese. Budite svesni postignutih rezultata, ali nastavite borbu za napredak zemlje još jače. Stvarali smo stranku koja želi više i bolje i koja iz svakog poraza i minimalnog i nevažnog izvuče pouku i bori se dalje da pobeđuje – poruke su Vučića.

Kako će stranka koja 11 godina nije imala izbore, sada organizovati glasanje tako brzo, nije poznato. Novembar počinje za 4 dana, a čak i da izbori budu poslednjeg dana novembra, to bi značilo da predsednikova reč treba da se obistini za najviše 34 dana.

Ako bi se brojalo po obećanjima, od osnivanja bi do sada umesto nijednih bilo više izbora u stranci, jer ih je najavljivao i Vučić i niški naprednjaci.


Ko će pobediti u Nišu?

Više od decenije bez unutarstranačkih izbora, ali se u javnosti sve vreme raspravljalo o mogućim kandidatima i tome ko od Nišlija ima najveći uticaj u stranci. Članovi javno o tome ne žele da govore, a nezvanično uveliko komentarišu da se kao mogući čelnici niških naprednjaka pominju Dragana Sotirovski, Zvezdan Milovanović ili Darko Bulatović.

Da Vas podsetimo:  ZAŠTO JE SRBIJI POTREBAN AUTOPUT NIŠ –PRIŠTINA?

Milovanović, koji je aktuelni poverenik SNS-a u Nišu, kaže da nije upoznat sa detaljima budućih izbora.

Ne znam ništa o tome – kratak je Milovanović.

Šef niških naprednjaka kaže da ga predsednikova najava izbora, ipak, nije iznenadila.

Da li će se Milovanović kandidovati da opet vodi SNS u Nišu, nije znao da kaže.

Iako se deklarativno zalažu za demokratiju, stranku u Nišu više od decenije vode ljudi postavljeni iz centrale. Stručnjaci su tumačili da je suština stranačkog i državnog života – apsolutizam jednog čoveka.

Sada je on opet rekao – biće izbora.

M. Zirojević
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime