Prekinuti sve razgovore o Kosovu i Metohiji sa EU i stranim državama

2
688
Pismo Predsedniku Republike Srbije / Foto: printscreen

SAOPŠTENjE I ZAHTEV DRUŠTVA SRPSKIH DOMAĆINA

Društvo srpskih domaćina kao učesnik u tzv. Unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji – čiji ishod nije bio po volji njegovog inicijatora, traži od Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i drugih državnih funkcionera da prekinu sve razgovore i aktivnosti o Kosovu i Metohiji sa EU i pojedinim stranim državama i da se to pitanje vrati u Savet bezbednosti UN i rešava u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.

Svi dosadašnji potpisani sporazumi o Kosovu i Metohiji posle Rezolucije SB UN 1244, uključujući i “Briselski” i „Vašingtonski“ – u kojima Srbija nije dobila ništa a neke od tačaka poslednjeg sporazuma nas dovode u sukob sa interesima naših tradicionalnih prijatelja Rusije i Kine i potencijalno još velikog broja zemalja – su protivustavni i apsolutno štetni po srpske nacionalne i državne interese Srbije.

Stavljanjem potpisa u Vašingtonu na premeštanje srpske ambasade u Jerusalim Aleksandar Vučić je direktno prekršio Rezoluciju 478 Saveta bezbednosti UN, i time naneo veliku štetu Srbiji u međunarodnim odnosima, jer ključni argument Srbije u borbi za opstanak Kosova i Metohije u Srbiji, je upravo Rezolucija SB UN 1244.
Smatramo da treba povući potpis sa ove odluke jer ne možemo se u odbrani teritorijalne celovitosti pozivati na autoritet jedne rezolucije a istovremeno kršiti drugu rezoluciju UN.

Kosovo i Metohija nisu „kamen o vratu Srbiji“, kako neki naopako misle, već kamen temeljac, koji danas pojedini crkveni i državni zidari pokušavaju da izvade i odstrane iz temelja Republike Srbije. Svaki pravi Srbin zna da oni koji se danas odriču Kosova i Metohije, odriču se temelja srbske duhovnosti, državotvornosti i nacionalnog identiteta, koji je zavetovan u Hristu, Svetosavskom i Svetolazarevskom Zavetu.

Svaki od tih sporazuma koje je Srbija potpisala sa EU i zemljama Zapada je deo nadležnosti i prava Republike Srbije prenosio na albanske separatističke institucije u Prištini i tako kosovsko-metohijski Albanci, kroz proces puzajuće nezavisnosti, polako ali sigurno idu ka svom cilju – pravnom i faktičkom izdvajanju iz Republike Srbije.

Da Vas podsetimo:  Neuspešna burleska navodno posvećena obrazovanju

Predsednik države i predsednik Vlade, kao i drugi izabrani funkcioneri, nisu dobili mandat od naroda da flagranto krše Ustav i ugrožavaju teritorijalni celovitost i suverenitet Srbije. Posebno to pravo nemaju korumpirani političari koji rade za strane interese – oni ne smeju da pregovaraju u ime Srbije.

Društvo srpskih domaćina ističe da srpski narod ne treba da prizna nikakvo protivustavno rešenje o našoj južnoj pokrajini i podseća, da je odbrana Kosova i Metohije kao svete srpske zemlje i neotuđivog dela Republike Srbije, ustavna i moralna obaveza svakog Srbina i svih građana Srbije.

Srpskim vođama opozicije iz raznih političkih partija i pokreta neka je na čast. Svi ste okupirani nekim liderskim snovima i pozicijama i ličnim interesima i ćoravi ste kod očiju a Vučić sa svojom bandom uništi sve, ama baš sve, što je srpsko. Pa se pitam u čemu vi gospodo vidite sreću i do čega Vam je stalo. Pitam se da li je moguće da dođe do vaskrsenja srpskog ili je kraj Srpstvu? Najveća tragedija je što vladajuća mafija sa sebičnom opozicijom ućutka sve pametne ljude, pa, recimo, šta od toga može biti crnje.

Nemoćan sam bilo šta učiniti i pomoći srpskoj zemlji natopljenoj krvlju naših predaka. Svakom državniku Srbije poručujem da se podseti Lazareve kletve uklesane na spomeniku Kosovskim junacima na Gazimestanu – epicentru srpske istorije, vere, zaveta, kulture i tradicije. Ostalo mi je samo da kažem: „Proklet bio izdajica naše Otadžbine“

i, kako reče naš narodni guslar – „Bože svojoj naopako dolazio majci iz njega se izlegli gubavci.“

Zbog svega navedenog tražimo ostavku Aleksandra Vučića.

Predsednik
Nićifor Aničić

Izvor: homoverbum.com

2 KOMENTARA

  1. Zorane -nismo nemoćni nego smo BLESAVI! Imali smo moćno oružje u rukama- običnu olovku ali je nismo na poslednjim izborima pametno iskoristili. A mogli smo -jednostavnu ne glasati izdajnike! Dobro se znalo, bar iz one dve tri opozicione novine u BG, koju veleizdaju sprema AV. I opet, kao stoka pred klanje, srljali smo da se dodvorimo kasapinu srpske teritorije. Zašto? Pa napisah već – jer smo do srži ne samo ble3sav nego totalno LUD NAROD. Sada nam kuknjava više ne vredi.
    Prošla baba sa kolačima!

  2. Veleizdaja je otpočela petooktobarskim prevratom, a sada je dostigla tačku kulminacije!!! Većini Naroda sve ovo ja potpuno jasno, ali smo nemoćni ! Sve nadlezne institucije su pod strogim utjecajem veleizdajnika !!! Srpska Pravoslavna Crkva u Srbiji sa Irinejom na čelu, posebno, neuobičajno i potpuno je razočarenje !!! Akademici , Intelektualci ,
    Inteligencijs, Patriote, Nacionalisti…….. svi “ snom mrtvijem spavaju “ ??????
    Vojska ju uništena i ponizena, a ipak minuliva najveću nadu ……..

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime