Premijer koji se svađa sam sa sobom

0
661

2014-07-16_071551Ako je negde na ovome Svetu trenutno interesantno, onda je to u Srbiji.

Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća, Zakoni se donose na prečac, bez javne rasprave, a ako je i bilo javne rasprave, o tome niko pojma nema; to verovatno, znaju samo sekretari, podsekretari, sekretarice i ostalo, za srpsku administraciju, najvažnije osoblje.

No, dobro, to i nije tako strašno. Srbi su i tako navikli da Skupština donosi zakone po hitnom postupku. Prvo ih donese po sistemu stani pani, a posle svi zaborave. Ko će još da se mlati sa primenom kojekakvih vrlo, za Srbiju, bitnih Zakona.

Elem, to je svima poznato, pa na to više niko i ne obraća pažnju. Već viđeno.

Sada u Srbiji imamo novi fenomen.

Imamo Premijera koji se svađa sam sa sobom.

Premijer obično gostuje sam po TV, ili mu je to uslov, pa pošto nema sagovornika, osim novinara koji je spremio pitanja unapred, to ne bih znao, da ne grešim dušu.

Intervju obično teče koliko toliko normalno, dok ne dođe do kritične tačke. Pošto nema nikoga sa druge strane stola, Premijer povisi ton, počne da postvlja pitanja na koje novinar ne sme da odgovori, ili ne zna, a tek sto pojma nema, ipak je njegova funkcija da bude samo deo nameštaja. Pitanja i odgovori pljušte, a Premijer, onako ljut i besan što ne može ni sa kim da se posvađa u tom trenutku, analizira situaciju tako da on sigurno uvek izađe kao pobednik sa svojim virtualnim protivnikom. Kako ga on vidi, u kom liku ili obliku, to samo on zna. Uglavnom, taj “protivnik“ je za sve kriv. Sve što ne valja već godinama u zemlji Srbiji njegovo je delo, sva propast, nemaština, izdaja i predaja, sve je to on učinio.

Da Vas podsetimo:  „Loših 100 čine Srbiji zlo...“ (2)

Premijer obično sa sebe i svojih skida svaku odgovornost. On nije bio tu, pojma nema šta je “protivnik“ radio, ali zna da je sve loše što nas je snašlo on uradio. Dok je Premijer bio ono što nije sada, treba da se zaboravi. Onaj koji ne zaboravlja je neprijatelj, taj je tek kriv, jer pamtiti nije preporučljivo. Tek taj može loše da prođe, ako se, ne daj Bože, Premijer doseti, pa ga uzme na zub u nekom nastupu svađalačkog besa.

Onaj koji nema pojma o čemu se radi, a posmatra takav intervju sa strane, ima veliki problem, jer:

1. Vrlo je teško da shvati o čemu se radi, jer ne poznaje istoriju i ne zna koga je Premijer nanišanio.

2. Teško je da poveže činjenice i onaj koji je koliko toliko upućen i koji prati političku scenu.

3. Ako kroz tu samodiskusiju počnu da provejavaju i neoprezno izrečene činjenice, tek onda slušalac može da zapadne u totalnu konfuziju, jednostavno, nema šanse da se snađe.

Eto, pre neki dan ispriča Premijer istinu o Etihadu, “Beogradu na vodi“, Šeiku i Šeicima. Ko koliko dade para Srbiji. Onaj kalif 10 miliona, onaj Šeik 10 miliona, a tek treba da stigne zlatna milijarda, samo što nije. Ko je tu šta shvatio ? Šta je shvatio virtuelni sagovornik, to niko ne zna, a novinar se meškoljio na stolici, tako da ne verujem da je i on išta shvatio.

U svakom slučaju, tek se očekuje svađa i svađalački tonovi, jer “protivnika“ ima i previše, a svoju nesposobnost, neznanje, izdaju zemlje, predaju Kosova, tek treba objasniti kroz napade na “protivnike“ i njihovo unižavanje pred narodom.

Tek treba objasniti novi Zakon o padu, mada će tu izgleda biti realnih protivnika, radnika. Mada, pitanje je da li njima išta više treba, možda hleba i rada, a Zakon… To je i tako pisano u nekoj ambasadi, baš kako njima odgovara.

Da Vas podsetimo:  Fabrika koju je Vučić pompezno otvorio otpustila više stotina ljudi?!

Samo da se Premijer ne naljuti kada ga bude obrazlagao, ili će to da uradi neki ambasador, ipak su oni hladnije glave, a i nemaju emocija prema srpskom radniku.

Zeka Popović

Srpska akcija

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime