Premijeru, mi ti se kunemo!

Ne skrećemo sa tvoga EU puta

1
776

brexit_2_1BREGZIT za EGZIT

I bi BREGZIT!

Englezi odlučili da se oproste od EU.

A Škoti i Irci ne bi. Malo bi sada da iskoriste gužvu i da se reše Engleza. Dobro, to su njihove stvari, njihovi vekovni odnosi i u to se ne treba mešati.

Ako ne bude više ni Velike Britanije, pa šta? Bože moj, neće nebo pasti!

Interesantne su reakcije koje dolaze iz EU. Šestoro osnivača zbijaju redove, drže savetovanje kako dalje. Ove ostale i ne pitaju. Oni se i tako ništa ne pitaju. Oni su tu da popune broj i da svoju teritoriju daruju NATO da se igraju ratnih igara i „plaše“ Rusiju.

Plašiti mečku rešetom nikada nije bivalo, pa neće ni sada. Koliko se da primetiti, Rusi su vrlo „uzbuđeni“. Tek toliko da su rasporedili nuklearne rakete u Kalinjingrad i sada imaju na nišanu celu EU, pa i malo pride. Kažu, ko čačka na kraju iščačka!

Uglavnom, cela Evropa je u komešanju, svi čekaju šta će se desiti, kako dalje?

Samo u Srbiji je sve po starom!

„Srpski“ Premijer se izjasnio i zakleo na dalju vernost EU. Reče da Srbija ne odstupa od milog mu i jedinog puta u budućnost, puta u EU. Samo nije rekao o kojoj se EU radi. O bivšoj, koje više nema, ili o budućoj, za koju se ne zna da li će uopšte postojati. Premijer je ili Nostradamus, ili mu je neke podatke i viđenje budućnosti dostavio njegov omiljeni lik Danijel Server. Mada je i taj u dubokoj depresiji, s obzirom na to šta je juče izjavio za „Blic“.

Malo se i naljutio kada su mu predložili Referendum o ulasku Srbije u EU. Kao pobednik na izborima, nije obavezan da raspisuje bilo šta i da pita narod, reče bespogovorno i bez ikakve dileme.

Da Vas podsetimo:  "NE DIRAJTE NAM VUČIĆA" Botovska mašinerija SNS napala anketu na Direktno!

Premijerov sastanak sa Guvernerkom je protekao u radnoj i sjajnoj atmosferi. Srpska ekonomija je stabilna i nikakvi uticaji iz Evrope je neće poremetiti.

Mada, rate za stambene kredite u švajcarcima su povećane u švajcarcima. Da li je to u duhu stabilnosti srpske ekonomije, videćemo vrlo skoro. A videćemo i vlasnike kredita, ili na ulicama ili u čituljama. Kako će otplaćivati povećane rate pri ovako stabilnim platama i u ovako stabilnim ekonomskim prilikama, to samo oni znaju, ako prežive.

Normalno, odmah su se javili i lokal patriote evroatlantisti koji podržavaju Premijera i njegovu politiku pridruživanja EU. Ono, otvaranje Poglavlja je odloženo, ali nema veze. NJihov entuzijazam pridruživanja i vere u EU je neiscrpan i nikakve neprilike u EU ih ne mogu pokolebati.

Nema druge, Premijeru, mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo!

Do poslednjeg Srbina, veliki cilj je pred nama!

Zeka Popović

zekaonica.blogspot.rs

1 KOMENTAR

  1. Putem bez alternative u EU i kada je više ne bude. Kad stignemo, a ono prazno, proglasićemo je, šta ima veze. Otkud nam ta tragična beslovesnost, to kobno kašnjenje za događajima i nerazumevanja zbivanja u svetu, oduvek?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime