Preminula starica koja je sanjala svetlo u kući

0
1126

staricaMira Stojilković (78) iz Radikine bare, koja je zajedno sa svojom zaovom Savetom (88) čitav život provela u trošnoj kućici u selu Radikinoj bari, nije dočekala da joj se ostvari jedini san – da sijalica obasja njihov dom.

Mira je nedavno preminula, pored lampe na gas, koja je i njoj i Saveti bila jedino svetlo kući.

Nakon pisanja „Jugmedie“ da Mira i Saveta godinama priželjkuju struju u svom domu Centar za socijalni rad u Nišu pokušao je da pomogne staricama. Uz angažovanje Centra, Mirina i Savetina kućica je adaptirana, sređeni su zidovi, plafon i pod, ali se kao nepremostiva prepreka za uvođenje struje isprečila dokumentacija koju zakon propisuje da bi struja bila priključena.

Centar za socijalni rad dostavio je jedan od dokumenata koji je „Jugoistok“ tražio, ali se potom ispostavilo da to nije bilo dovoljno da sijalica zasvetli u Mirinom i Savetinom domu.

Uprkos još jesenas datim obećanjima direktora „Jugoistoka“ da će učiniti sve da starice dobiju struju, mrak i dalje vlada u kućici u Radikinoj bari. Da ironija bude veća od prve bandere udaljena je svega tridesetak metara.
Saveta Stojilković sada je jedini stanovnik tog doma, a osim komšija, ova starica nema nikog drugog da o njoj brine.

(Kraj)Mia

Jugmedia

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime