Prevencija od raka, za mlađi izgled i energiju

0
776

hlorelaNakon spavanja sedam ili osam sati, ljudsko telo je u dehidriranom stanju od nedostatka tečnosti. Zato je veoma važno šta prvo pijete ujutru.

Za većinu ljudi, prvo što piju kada se probude je šoljica kafe. Kofein pruža lep osećaj za početak dana. Ali kafa je takođe kisela i dehidrira – što je potpuno suprotno od onoga što našim telima istinski treba ujutru.

Nakon spavanja sedam ili osam sati, ljudsko telo je u dehidriranom stanju od nedostatka tečnosti. Zato je veoma važno šta prvo pijete ujutru. Kako biste svakog jutra bili poletni i puni energije možete da konzumirate kokosovu vodu i hlorelu. Hlorela je plavo-zelena alga poreklom iz Japana.

Bogata je belančevinama i drugim hranjivim materijama; kad se osuši, sadrži 45% belančevina, 20% masti, 20% ugljenih hidrata, 5% vlakana, i 10% vitamina i minerala. Hlorela je korisna kod kontrole težine, sprečavanja raka i kao potpora imunom sistemu.

Hlorela sprečava razvoj različitih hroničnih oboljenja. Razlog tome su nukleinske kiseline, aminokiseline, vitamini, minerali, ali i druge, još nedovoljno proučene hranljive materije.

U našem telu hlorela stimuliše obnavljanje tkiva, čak i onih mehanički oštećenih. Zbog ovog delovanja se posebno preporučuje mršavijoj deci slabije probave i apetita.

Istraživanja pokazuju da ova alga može da bude dragocen saveznik u borbi protiv Alchajmerove bolesti i demencije. Većina obolelih od Alchajmerove bolesti imaju visok sadržaj aluminijuma u mozgu, a hlorela veže aluminijum i druge metale i izbacuje ih iz organizma.

Hlorela je alkalna alga. Ona pomaže da se uravnoteži PH organizma. Uz navedena delovanja valja naglasiti da konzumacija hlorele štiti i od srčanih oboljenja, smanjuje krvni pritisak i holesterol u krvi i usporava proces starenja.

Ljudi koji je redovno konzumiraju izgledaju mlađe i puni su energije.

Da Vas podsetimo:  Hrana koja izaziva nesanicu

Zato isprobajte kombinaciju kašičice hlorela praha u pola šoljice hladne kokosove vode. Kokosova voda je jako hidratantna i sadrži esencijalne elektrolite. Sve u svemu, piće je osvežavajuće i obezbeđuje energiju. Ova kombinacija je osvežavajući tonik pun hranjivih materija, brzo se i jednostavno pravi, a telu obezbeđuje sveneophodne materije za zdrav i energičan početak dana.

dnevno.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime