Preživljava od hrane koju bacaju migranti zato što je baki mala penzija

0
1011

horgos17Naši građani su veoma ponosni na sebe zato što mogu da odvoje par kesa hrane i da je podele izbeglicama koje prolaze kroz Srbiju ka boljem životu u Nemačkoj, Švedskoj, Norveškoj i drugim zapadnim državama.

Nažalost, čini se da zaboravljamo na svoje sugrađane koji su osiromašili u poslednjih 25 godina i kojima su u poslednja 3 godine smanjena stečena prava (penzije), a od prosečnih plata ne mogu da prežive. Pre par meseci Srbiju je zaprepastio slučaj penzionera u Beogradu koji su umrli od gladi i koji su za sobom ostavili dug od 4000 dinara za hleb.

Dečak na slici živi sa bakom na Horgošu. Jedini izvor prihoda je bakina veoma niska penzija. Dečak meso vidi tek nekoliko puta mesečno u tanjiru. Odeću dobija ili kupuje nošenu.

Od kada je krenula kriza sa migrantima, on i baka se prehranjuju hranom koju migranti dobijaju od građana i humanitarnih organizacija i koju oni naveliko bacaju po putevima širom Srbije.

horgos15Hoćete da budete humani?

Krenite od svog komšiluka.

U najmanju ruku nemojte podržavati vlasti koje penzionerima smanjuju penzije i čija se briga o građanima svodi na Vulinovo spinovanje stvarnosti.
Pročitaj: Opozicija u borbi protiv beskičmenjačke botovske rijaliti Srbije

(Izvor: hirek.top / mno.hu / Opozicionar)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime