Pričali smo sa čika Zokijem, kraljem srpskog Instagrama

1
835

U moru Instagram naloga i wanna be influensera, jedan stariji gospodin iz Kraljeva zaslužuje aplauz. Njegovo ime je Zoran Stanković.

Aktivan je na Instagramu od oktobra prošle godine, a na ovoj društvenoj mreži od tada kači samo svoje selfije. Uvek sa ozbiljnom facom, u stylish outufitima i na različitim lokacijama, s obzirom da često putuje, Zoran izgleda kao najstariji fashion/travel influenser u Srbiji. Do juče, Zoran je imao manji broj pratilaca, oko 400 njih, da bi se ova brojka za samo 24 časa povećala na preko 28.000 ljudi. Za njegovo otkriće i popularizaciju zaslužna je Instagram meme stranica Neguj mo srbski jezik.

Pitali smo čika Zorana kada i kako je otvorio Instagram profil.

– Imam ga od prošle godine, otvorila mi ga je kćerka čisto za privatno korištenje – kaže za NOIZZ. Rekao nam je i da je penzioner i da uživa u penzionerskim danima. Takođe, tri selfija dnevno nisu smišljena fora.

– Iskreno nisam o tome razmišljao niti ih brojao – kaže Zoran.

S obzirom da je na svim slikama sam, pitali smo ga i da li više voli samoću ili društvo, na šta je kao iz topa odgovorio – društvo!

On nije očekivao ovakav razvoj događaja. Pa kako je reagovao kada je video koliko je postao popularan za jednu noć?

– Prilično sam iznenađen. I nadam se da će sve ostati u granicama normale. Ovom prilikom se zahvaljujem ljudima koji me prate i kojima sam uopšte interesantan. Iskreno nisam se ovome nadao – rekao je skromno.

Prenosimo i Zokijevu poruku mladim ljudima koji su neprestano na društvenim mrežama – „budite pozitivni i maštoviti, a pritom i kulturni.“ Zato ljudi, bez psovki ispod fotki!

Da Vas podsetimo:  Pitao sam ljude da mi iskreno kažu koliko su blejali napolju pre izolacije

„You may be cool, but you will never be as cool as Zoki“.

Da je čika Zoran postao prava legenda govori i meme koji Dina Merlina poredi sa njim i u kom je Dino Zokijeva verzija sa AliExpressa. Ekipa koja stoji iza Instagram naloga Neguj mo srbski jezik je napravila i meme u kom je Zoran novo zaštitno lice lanca brze hrane, a pored piše da je zapravo u pitanju marketinška kampanja. Zoran je pravi kolekcionar sunčanih i naočara za vid, pa je ova ekipa napravila i anketu glasanja za model koji Zokiju najbolje stoji.

Svaki dan on postavlja po tri selfija ispod kojih stoji samo datum, ali od jutros kada su ga pratioci zasuli komentarima i pitanjima, Zoran je počeo i da baca fore. Posle jutarnje fotke sve je zanimalo kada će objaviti novu, a on je napisao: „Zezanje posle 12.“ A koliko je mega car i cooler dokazuje i time da prati samo jednu osobu – Tanju, čiji je profil zaključan.

Na kraju smo ga pitali da li negde izlazi i šta je za njega dobar provod.

– Prošetam sa prijateljima pred spavanje i svratim na kafu pošto u Kraljevu za starije ljude i nema baš nekog provoda.

Vanja Ratković / Ivana Stojanov
Izvor: Noizz.rs

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime